Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dchard

    veterán

    válasz Allien #27695 üzenetére

    Erről beszéltem amikor azt mondtam: felnőtt emberek vagyunk. Mindenki meg tudja állapítani, hogy képes-e egy feladat elvégzésére, vagy sem.

    A probléma az egész DSL-es témával az, hogy a Telekom is meg maga az iparág is eltolta ezt nagyon:

    1. MÉg a relatíve fiatal vonalakat (igen azokról van szó amiket a telekomos DSL szolgáltatás megjelenése után húztak ki) is szarul, hibásan építették meg (lásd: földelt a légkábel de nincs a föld bekötve stb.).

    2. Az iparág túl sokáig agonizált a VDSL2 bevezetésével, standardizálásával ezért későn jelentek meg rá az eszközök (jellemző az egész telecom szerktorra ami történt egyébként).

    3. A G.INP és a G.Vector (aktív zajkizárás) szabványokkal szintén késtek, ezek alig 1-2 évesek, pedig rengeteget dobnak a hálózaton. Ha nem toltak volna el ennyi időt, akkor most jó eséllyel az ország nagy részén lenne 30-40megát tudó VDSL2 amin rendesen lehet IPTV-t, IP telefont meg internetet szolgáltatni. És van hozzá 5-10megabit feltöltés is.

    Ehhez képest most gyakorlatilag szitokszó az ADSL. Pedig valójában jobb technológia, mint a DOCSIS, és sokkal olcsóbb az üvegnél. MOndhatni ez lehetne a szent grál, mert drágán gyors kapcsolatot (üveg) nem nehéz csinálni, de olcsón megfelelően gyors kapcsolatot csinálni már annál nagyobb kihívás, erre pedig a VDSL2 kiválóan alkalmas.

    Dchard

    A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

Új hozzászólás Aktív témák