Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • OldMike

    őstag

    válasz rob83 #37837 üzenetére

    Sajnos az a helyzet, hogy az egyes csatornák adnak eltérő formátumban, elég sok már 16:9-ben, de van még bőven amelyik 4:3-ban. Az STB ezt magától nem módosítgatja, meg persze azt sem tudja, hogy Te milyen képet szeretnél látni.
    A Te tévéden a 16:9-es csatornák 16:9-es műsoraival semmi gond. Azonban ezeken a csatornákon is adhatnak régi, 4:3 arányú műsorokat. Ha ezeket torzítás nélkül akarod nézni, akkor természetesen a két szélen függőleges fekete sávokat fogsz látni. Ezeket eltüntetheted a széthúzással, akkor mindenki egy kevéssel dagadtabb lesz. Eltüntethető nagyítással is, akkor nem torzul, de a kép felső és alsó részén a tartalom egy része lemarad.
    Ízlés dolga, hogy ki melyiket szereti.
    A 4:3-as csatornák 4:3 arányú műsorainál pontosan ugyanez van. Viszont az ilyen csatornákon sugárzott 16:9 képarányú műsoroknál (ilyenek is vannak) előjön az egérmozi, amikor körben vannak fekete sávok. Ilyenkor segíthet az IPTV távirányító Nagyítás 2 funkciója, ami a 9-es számbillentyű alatti gomb (Enter jel van rajta) három egymás utáni megnyomásával lehet elérni.

    42LM660S

Új hozzászólás Aktív témák