Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dchard

    veterán

    válasz Intruder2k5 #52046 üzenetére

    Intruder2k5, btz:

    Mindketten tévedtek.

    Egyrészt BTZ-nek igaza van abban, hogy kevés a freki, de ettől még nem kell hogy a lineáris TV-zésnek vége legyen (bár én csöppet sem bánnám).

    Kábelen záros határidőn belül eltűnik a digitális és analóg adás, és a DOCSIS 3.1-gyel egy hatalmas IP alagúttá válik a koax kábel, több gigabites kapacitással az infrastruktúra minimális átalakítása mellett. Bőven lesz kapacitás internetre is és TV csatornákra is (IPTV-n). Bár már most nagy előrelépés lenne, ha a megléőv DOCSIS 3-mas infrastruktúrán több freki lenne erre a célra.

    Intruder2k5:

    A mi társasházunk 54 lakásból áll és még csak nem is lakótelepi. És már most előfordulnak kapacitás problémák csúcsidőben, pedig a többségnek 30-as és 20-as csomagja van. Ne felejtsd el, hogy a koax osztott közeg, és egyelőre a szegmensek meglehetősen nagyok. Nálunk 12 DS csatorna érhető el 4 US csatornával, és jellemzően DS limit van (ha van). Ez olyan mint az LTE: nem azért bővítenek, hogy egy embernek legyen 100-150megája, hanem hogy sok tíz embernek is maradjon 5-10megabit, amivel kényelmesen tudja használni a legtöbb online szolgáltatást.

    "Szerintem egy háztartásnak semmi szüksége nincsen Gbit-es internetre, és hozzá 100Mbps feltöltésre..."

    Ettől sajnos amúgy is nagyon messze vagyunk. Ez a diginél is csak látszat: a hálózat képtelen az azonos szegmensen lévő ügyfelek mindegyikét ezzel (vagyis gigabites sebességgel) kiszolgálni,de tény, hogy sok-sok előfizetőt ki tud szolgálni 50-100megabittel. És ez is a cél.

    Dchard

    A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

Új hozzászólás Aktív témák