Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dchard

    veterán

    válasz kabelmania27 #58405 üzenetére

    kabelmania27, prisz:

    Ötmilliószor kibeszéltük már ezt a témát. Abból amit leírtok, egyértelműen kiderül, hogy még mindig nem értitek a DOCSIS uplink szintezettségi kérdését.

    Honnan jön az a baromság, hogy a 30-as szint kevés, vagy hogy a 45-ös a "jó" érték? Itt a lehetőség, hogy műszaki tényekkel alátámasszátok: mitől jobb a 45 mint a 30?

    A legdurvább, hogy prisz még le is írja , hogy " A szüleimnél is pont ezért raktak be egy csillapítót, majdhogynem 30 alatt volt.", majd pedig azt hogy "Egészségesebb az up-ot 40 felett tartani, hogy feleslegesen ne nyomja fel az erősítő annyira a visszirányt."

    Senki nem érzi ebben az ellentmondást?

    Na akkor még egyszer:

    A kábelmodemek adásszintjét a CMTS szabályozza. Ha valaki berak egy teszem azt 5 dB-s csillapítót, akkor a modem pontosan 5dB-vel fogja megemelni az adásszintet. Mit értél el? Semmit, mert az erősítőn (és a CMTS US portján is) pont ugyanakkora szinttel fog menni a modem, ahogyan azt a CMTS kéri. Az uplink csillapítása a lehető legnagyobb és legfeleslegesebb ostobaság amit el lehet követni. Annyit lehet vele elérni, hogy:

    1. Plusz hibaforrást viszel a rendszerbe
    2. Plusz mikroreflexiót viszel a rendszerbe
    3. Elkúrod a freki menetet, rossz esetben mindkét irányba
    4. Extrém esetben adásszint maximumon túl lököd a modemet és elkezdenek eltűnni az US csatornák

    Ismételten megkérek mindenkit, hogy hagyja abba a magukat "szerelőnek" vagy "szakembernek" kiadó pékek és ácsok butaságának a szajkózását.

    Dchard

    A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

Új hozzászólás Aktív témák