Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mbalint987

    aktív tag

    Sziasztok!

    Voltam már itt korábban internet sávszélesség-ügyében (M-ről XL-re váltás DSL alapon), és most tanácsot kérnék Tőletek. Összefoglalva: megrendeltem az új internetet, szerelő kijött, megállapította, hogy át kell kötni a második érpárunkat (asszem a törzskábelen) ahhoz, hogy menjen a bonding. Ezután egy alvállalkozó kijött kábelhibára, de ő is ugyanezt megállapította: az érpár jó, de át kell kötni. Az alvállalkozó leadta a T-nek, hogy küldjék ki egy olyan gárdának, akik csinálnak ásást, erre fel lett függesztve az egész megrendelés hálózattelítettségre hivatkozva.

    A megrendelést töröltettem, és felvetettem egy újat, de hogy ne kelljen újra egy nem kompetens szerelőnek kijönnie, hagyattam a helyi mérnökségen egy üzenetet az alvállalkozó által elmondottakkal. Tegnap ezt az ügyet is lezárták: állításuk szerint a maximum biztosítható a NetMánia M, hálózattelítettségre hivatkozva.

    Nem igazán értem, hogy most tulajdonképpen mit csináljak: a DSLAM-on a portok már ki lettek nekünk jelölve, elvileg érpár is van (amikor felhívtuk az alvállalkozót, konkrétan nem hitte el, hogy felfüggesztették a megrendelést, hisz ők a helyszínen semmilyen hibát nem láttak, amit ne lehetne orvosolni), és csak nem tudom őket rávenni a dologra. Dchard azt írta, hogy ezen a vonalon még egy érpáron is (talán) elmehetne a 50 Mbit, de a 30 Mbit biztosan (természetesen VDSL2 alapon).

    Szóval valami tanács? Hogy vegyek rá egy T-s szakembert, hogy nézzen bele abba a DSLAM-ba, hogy tényleg nincs-e hely és hogy az elejétől vizsgálják újra ezt az egészet? Bármilyen tanács jól jönne... :(

    [ Szerkesztve ]

    „Így száll hát sírba a szabadság... tapsvihar közepette.” /Star Wars Episode III/

Új hozzászólás Aktív témák