Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • LSL1337

    őstag

    válasz Tigerclaw #88426 üzenetére

    marketing az egész, gigabitet is ki tudja kimaxolni?
    és ugye akkor a gigabites készülékek adottak az otthoni oldalon. (router, pc, notebook)

    Ehhez a termékhez egy nem olcsó home server kellene, és ott is több nagyon nagy sebességű dolgot kell egyszerre futtatni, hogy bekarcoljon 1 gigabit fölé, szóval hálózati oldalon nem nőne a leterheltségük, ha bevezetnék.
    Digi is vágja ezt, ezért alig drágább az 500 meg az 1000Mbit-es csoamguk.

    SSD-re tölt le torrenten az otthoni "szerverem", és volt már hogy pár pillanatra 100MB/sec fölé ment, de egy 20-30GB-os film is percek alatt leér, és ez tényleg egy 0,001%os eset, mert erre is volt kb 5x példa az elmúlt 1 évben.

    nincs ami kihasználja, és az átlag user meg az N-es, vagy leges-legjobb esetben a 2x2-as ac-s mekbukján akar majd böngészni, amit röhögve kiszolgál a hálózat.

    Ha a torrentet kiveszem az egyenletből, akkor kb. csak úgy lehet kimaxolni, hogy Steam-en, Origin-en és Uplay-en egyszerre tölt le az ember game-t (amik most már 30-50GB-osak alaphangon), de oda is kell rendes SSD. Nem az 500 megás szekvenciális írási tempóval kell azért kalkulálni :)

    Mindenesetre ha az én címemen elérhető lenne, én lehet kipróbálnám:D, csak kéne 2 db 5gbit-es hálókártya hozzá, meg lenne egy okom a pfsense kis cucc összedobására :D

    NAGYON OFF:
    emlékszem amikor az ADSL-em 2-ről 8Mbit-re emelték kb. 10 éve, hihetetlen volt szinte nekem.
    aztán amikor pestre költöztem, és szinte elképzelhetetlen volt a 60Mbit-es UPC 8 éve, majd utána a 120-as. Vazzeg a 100mbit-es kártya már kevés hozzá.
    Akkor amit 2 és fél éve csinált a digi, hogy több 100mbit fillérekért, optikán 1-es pinggel.
    Szinte hihetetlen sebességek, ha csak pár évet gondol vissza az ember. könnyű a jót megszokni, de tényleg nincs nagyon hova fejlődni, csak a lefedettség, de ott mindenképp.

    Nem vagyok egy idős ember, de még volt zenélő 56k-s modemem, percdíj-jal.
    MO. sok mindenben nincs elől, de a vezetékes otthoni net-ben mindenképp a világ élvonala szvsz. Persze nem mindenki számára elérhető, de a nem sűrűn lakott települések a világon szinte mindenhol így vannak, és persze ez nem vigasztalja azt aki kénytelen ott élni.

Új hozzászólás Aktív témák