Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • btz

    addikt

    válasz Alteran-IT #89563 üzenetére

    Tudom hogy vannak gondok, meg panaszkodás, de ez nem hiszem, hogy az önmagában elszeparált VWAN-ok miatt lenne.

    "Na de ha routerként használod és nem pppoe passthrough-ba, akkor ott ahol most a 100-as van, ott a publikus IP-dnek kellene lennie"

    Igen, ha nem NAT-oltat kapsz, akkor egy publikus IP kerül oda (A pppoe wan interfészre) . Ha pppoe passthrough-t használsz, akkor is kerülhet oda publikus ip, ha a saját pppoe userpassod van beírva a HGW-be. A 100-as nem tünik sehova, olyankor a PPPOE WAN nem 100-ast kap, hanem egy publikus IP-t.
    Emellett az IPTV WAN, VOIP WAN, FON WAN továbbra is natolt 100.X.X.X ip-t kap DHCP kliensként.

    Ha nincs beírva pppoe userpass, se a default, sem a netezéshez kapott saját, akkor a PPPOE WAN nem kap IP-t, az ebben az esetben üresen marad (ez 0.0.0.0 ként van mutatva) . De az IPTV WAN, VOIP WAN vagy a FON WAN ugyanúgy külön külön kap 10.x.x.x vagy 100.X.X.X-szerű ipket.
    Ha nincs valamelyik szolgáltatásod, pl IPTV, akkor az IPTV WAN interfész nem kap semmilyen IP-t. Vagy ha VOIP-d és FON-od sincs, akkor az sem kap IP-t, semmilyet, az IPv4 üresen marad. De ha netszolgáltatásod van, a PPPOE WAN kap vagy egy natolt 100.X.X.X-est vagy egy publikus IP-t.

    A VWAN interfészek folyamatosan ott vannak a HGW-ben. Mint írtam, önmagában terhelést nem okozva.

    Itt van pl az a sajátom. El van írva a pppoe név/jelszó, így az Internet_VDSL ppoe type interfész nem kap ip-t (0.0.0.0), viszont a Voip_VDSL DHCP type interfész ettől még rendelkezik egy 10.x.x.x címmel, telefonálni is lehet.
    IPTV_VDSL DHCP type interfész is van, csak az nincs rajta a képen, de annak a címe is ki van nullázódva, mert nincs IPTV szolgáltatásom.

    [ Szerkesztve ]

    ⓑⓣⓩ

Új hozzászólás Aktív témák