Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Vistaboy

    veterán

    Üdv mindenkinek!

    Három napnyi folyamatos Skyrim után (Értsd: csak evés és alvás zavart meg) visszaolvastam, hogy milyen kommentek érkeztek idáig. És bár alapvetően egyet kell értsek némelyikkel, azért volt, ahol csodálkoztam. Pl.:

    - Menürendszer: Nem tudom, hogy mi nem tetszik rajta, nekem egy-két órát vett igénybe a megszokása, most már egér + billentyűzettel is normálisan tudom irányítani. Egy cseppet sem zavaró, sőt, nekem a csillagtérképszerű perk rendszer még kimondottan tetszik is. :K

    - Grafika: Tény, hogy nem tartalmaz forradalmi változásokat az Oblivionhoz képest, de mégsem értem, miért fanyalognak egyesek. Észrevettétek, hogy a Skyrim összesen 5,62 GB adatot telepített fel a merevlemezre? Felfogtátok egyáltalán, mekkora a bejárható terep nagysága? Na, ha igen, akkor legyünk picit elnézőbbek azért, mert néhány helyen nincs még az utolsó fűszál is tesszellálva. Vegyük például a Rage-et. 22 GB, mégis hol volt az látványban ehhez képest??? Sehol! A Skyrim szerintem ékes példája annak, hogy miképpen lehet kihozni a legjobb grafikát helytakarékos megoldással.

    - Tweak : Tényleg van néhány dolog, ami zavaró (Pl. az egérmozgás), de a grafikai tweak részemről egyelőre elmarad. A játék kidolgozása Ultra részletesség mellett, 80%-ra levett látótávolság mellett is nagyon szép. Meg aztán, egy több száz órányi játékidőt biztosító RPG játékról van szó, így tökéletesen megfelel a célnak, nem úgy, mint multis FPS esetén, ahol az egyjátékos rész tulajdonképpen a motor technológiai demonstrációja.

    - Lefagyások: Igen, sajnos ezzel néhányszor már magam is találkoztam. Mégpedig leggyakrabban a Steam képernyőmentő funkcióját követően fagyott ki a játék, de kaptam már Visual C+ hibát és szimpla, asztalra történő kilépést is. Ami bosszantó, hogy ezek főleg akkor történnek, amikor beszélsz valakivel, ez pedig egy RPG-ben sűrűn előfordul.

    Részemről eddig Év Játéka gyanús, bár tény, hogy a 10/10-es értékelést nem adhatom meg neki pár apró bug miatt. De hogy közel lesz hozzá a végeredmény, azt garantálom. :K Legutoljára a Dragon Age: Origins volt az a játék, aminél egyszerűen semmi más nem érdekelt, csak hogy mielőbb leüljek a gép elé és megoldjam a feladatokat. De ez jobb, mert ott néhol behatárolt volt a terep, itt pedig tényleg szabadon kószálhatsz.

    Hogy a tesztet mikor fogom megírni, azt még nem tudom. Az sem kizárt, hogy kénytelen leszek ismét teljes végigjátszás - pláne minden lehetőség kipróbálása - nélkül megírni, hiszen két hét múlva itt a Batman: Arkham Asylum, addig mindenképp végeznem kell a cikkel.

    Mindenesetre azon csodálkozok, hogy páran miképpen jutottatok el ilyen hamar viszonylag messzire. :DDD Bár kétségtelen tény, hogy én is úgy kezdtem el vele játszani, hogy majd végigviszem a főküldetést és meglátjuk, mennyi időt vesz igénybe. Erre most mi van? Három napnyi játék után még mindig csak három sárkányt győztem le, egyetlen "Shout" van, amit használni tudok, mert megtanítottak rá, valamint a legjobb fegyver, amit eddig találtam, egy ebony egykezes kard. :P

    Egy Redguard harcossal vagyok, fegyver+pajzsra gyúrok, mellette fejlesztem a kovácsolás képességet, mivel szeretnék magamnak páncélt csinálni a sárkánycsontokból. Már van egy házam, bentlakásos segéddel - bár nem takarít a csaj, de harcolni bármikor velem jön -, valamint a Vérfarkasok Testvériségének tagja lettem.

    Most vagyok kb. a 12. szinten, de nem nagyon tudok előrehaladni a főküldetéssel, mert mindig, ahogy elindulok valamerre, belebotlok egy romos épületbe, barlangba vagy egyéb helyszínbe, ami ellenállhatatlan vágyat ébreszt bennem, hogy letérjek az útról és felfedező körútra induljak.

    A Steam szerint 20 óránál járok játékidőt tekintve, így az biztos, hogy valahol 60 környékén leszek majd a végén - hacsak nem többnél, mert én képtelen vagyok végigrohanni a pályákon. A csapdákra is figyelnem kell, elrejtett kincsek után kutatok, a városokban kihallgatom az emberek párbeszédeit, majd kérdezősködök - szinte minden kocsmában és egyéb forgalmasabb helyen fel lehet szedni legalább 2-3 mellékküldetést, így megéri társalogni.

    Na, megyek is vissza, éppen a kovács elkóborolt kutyáját kellett megkeresnem, majd utána elkezdett velem dumcsizni az eb, így most együtt úton vagyunk egy új küldetésre. :DDD Majd este ismét beszámolok.

    "A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222

Új hozzászólás Aktív témák