Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Elmör

    senior tag

    Sziasztok!

    Mondjátok már meg légyszi, hogy mi lehet a probléma a gépemmel!
    Az utóbbi időben romlott a játékok alatt a teljesítmény! Először persze a VGA-ra gondoltam. Nem működött az Anti-aliasing teljesen meg néha beszaggatott a game, pl Test Drive Unlimited, FEAR Perseus Mandate. Nem értettem mi van, a VGA nem melegszik túl és 3DMark alatt meg jót megy. Feljebb tekertem a ventifordulatot is!

    Aztán rájöttem, hogy visszaállítom a proci feszültségét alapra (1,35V) és kicsit jobb lett a dolog. Nem tudom miért ezt léptem, ne kérdezzétek. Nem volt sokkal megemelve, mert 1,365-ön ment!

    Aztán tegnap meg elővettem a Virtua Tennis 3-at és az átvezető videók megint belassultak, akárcsak a Race2007-ben, ahol még a töltésen is látszott, hogy valami nem okés. Mostanában az XP is lassabban jön be. Ekkor teljesen alapra vettem a BIOS-ban mindent és láss csodát megy rendesen minden! Nem értem.Pedig a tuning után az Orthos 4 órát ment és nem jelzett hibát! Direkt nem csak a CPU-t "stresszeltem" hanem a RAM-okat is! Memtest is simán lement. :U

    Miért van, hogy jobban műkszik alapon, mint tuninggal? Nekem így alapon nem lesz elég a proci, főleg mert nagyobb monitorom lesz!

    Még gondolkoztam, hogy esetleg a tápom nem képes kiszolgálni a cuccot és emiatt nem megy rendesen tuning alatt, de azért az 500-as Coolink csak elég neki?!
    Vagy a lapom korlátoz valamiért?

    A gép úgy ment, hogy a RAM-okat visszavettem 533-asra a jobb időzítésért, a procit felhúztam 7-es szorzóval 425FSB-re (2975Mhz), ekkor a RAM 850-en megy (2:1). A procinak beállítottam 1,35V-ot, a RAM-ét viszont hagytam automatán. Ez is lehet gond?

    A proci alapon 36-37 fok. Orthos terhelése alatt max 56-57 fok volt. RAM-okat nem tudom. Alaplap az stabilan 30-32 fok.

    Everestben nézegettem, hogy hátha kibukik a táp a V leadásokkal, de nincs nagy eltérés vagy ingadozás. :(

    Mi lehet a megoldás? Cseréljek konfigot? :DDD

    RYZEN 7+ RTX Powa@1440p 240Hz hétvégén nem biztos, hogy elérsz

Új hozzászólás Aktív témák