Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • BigBlackDog

    veterán

    Sziasztok!
    Kis segítséget szeretnék kérni egy 2500k szelídítésével kapcsolatban. Egy Asrock Extreme 3 Gen 3 lappal és egy Scythe Ninja 3 hűtővel van megtámogatva. Jelenleg ~4,5 GHz-en dolgozgat (45-ös szorzó, +0.015 V CPU core offset voltage, +0.008 V additional turbo voltage, a többi érték auto-n van). Hőmérsékletet tekintve 80 fokig ment el 15-20 perc Prime95 után. Feszültségértékek, hőmérsékletek ~1 perc terhelés után így alakultak.
    A probléma annyi, hogy hiába próbálkozok 46-os vagy nagyobb szorzóval, a win betöltése után az üdvözlőképernyő már nem jelenik meg, csak a sötét monitor látható (USB portok/eszközök is kikapcsolnak és a HDD led is sötét, nem villog, nem világít), majd általában kikapcsol a gép 30-40 mp múlva. Viszont, ha az alaplap beépített "OC" funkcióját használtam (Advanced Turbo 50), akkor 5 GHz-en is bootolt, eljutottam az asztalig és csak ott, fél perc használat után kaptam egy kék képernyőt a képembe.
    Mit kéne másképpen csinálnom, hogy nagyobb órajelet is be tudjak lőni? Van tartós élet esetleg a 4.5 GHz fölött is az esetemben szerintetek, vagy nem érdemes próbálkozni, esetleg ennyit tudna a proci?

Új hozzászólás Aktív témák