Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • tothbe

    addikt

    válasz sweethomest #3083 üzenetére

    Na álljunk csak meg egy szóra. Ha nem tudod, miröl irsz, akkor inkább ne irj.
    A komponens jel RGB alapú bár valóban Y Pb és Pr névre hallgatnak a vezetékei. Viszont az egyáltalán nem igaz, hogy csak plazma vagy lcd tv-vel müködnek, mert nagymamám 12 éves grundig crt-je is tud komponens jelet fogadni scarton, amit a tv-k leirásában régebben RGB-vel jelöltek, manapság pedig komponens bemenetként külön is van a tv-ken.
    A kártyához kapott adaptert pedig valóban hdtv adapternek hivják, de csak azért mert azzal komponens kimeneten is képes hdtv felbontásokat kezelni a kártya, de ettöl még sd és egyéb vga felbontásokat is tud használni, hiszen visszafelé kompatibilis.
    És az a mondatod, mely szerint:
    "szóval ha a tv-d nem tud s-videot akkor marad a komponens jel."
    ez igy (már bocsánat, de ) hülyeség.mert, ha tényleg komponens-t akartál irni, akkor az sokkal jobb minöséget ad az s-video-nál, tehát a sorrend forditott. Ha pedig kompozit-ot akartál irni, ahogy a hsz-ed alapján lejött, akkor pedig fent már indokoltam, miért is nincs igazad.
    Persze megharagudni nem kell, csak nem érdemes olyanba beleszólni amihez nem értesz, legalábbis ne úgy, mint ha szakértő lennél a témában.

    [ Szerkesztve ]

    By(e) Tothbe

Új hozzászólás Aktív témák