Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • A_ScHuLcZ

    addikt

    válasz sellerbuyer #4025 üzenetére

    A korábbi néhány elolvasott hozzászólás alapján, illetve amiket eddig erről olvastam.. Hogy a frekvenciával vigyázni kell mert könnyű vele elfüstölni a tévét meg ilyesmi.
    Ha pedig simán átalakítja, akkor miért olvastam róla olyat, hogy ez az átalakítás nem valósítható meg sima kábellel, mindenképp kell elektronika bele?
    Idézem:

    [I]VGA->RGB(TV) átalakító ATI videókártyához illetve VGA->RGB(TV) átalakító (szinkronjel-közösítővel)

    A lapos (LCD/TFT) monitorok elterjedésével a videókártyák hagyományos D-Sub15 csatlakozója helyett a DVI kivezetésre kerülnek a monitorok. A felszabadult VGA kimenet sokkal jobb, élesebbés tisztább képet ad a TV képernyőjén, mintha mindenféle oda-vissza átalakítást kellene végeznünk vele. Ezt az S-videó illetve kompozit videójel át- majd visszaalakítást válthatjuk ki, ha ún. RGB jelként továbbítjuk a TV képernyőjére monitor képét. Ehhez az szükséges, hogy a videójel jelfolyama a TV-szabványban rögzítettel megegyezzen és némi elektronikával megtámogatva eljusson a készülékig. A kábel jelenleg 5 méteres kiszerelésben készül. Egyik vége D-Sub VGA csatlakozóval, a másik vége SCART csatlakozóval szerelt.
    A kábel ATI videókártyához ajánlva illetve minden videókártyához innen megrendelhető. A telepítést megkönnyíti, ha két PC áll rendelkezésre vagy a PC két független monitorkimenettel rendelkezik (ha netán a beállítást elrontjuk, ne kelljen sokat visszabűvészkedni). A telepítés leírása és a szoftverek elérhetőek a letöltés szekcióból.

    Fontos! A vásárlás előtt a Powerstrip programmal a beállításokat mindenképpen! végezze el, ezzel kizárható hogy a videókártya esetlegesen a nem támogatott hardvere miatt a kábel csak porfogóvá válik! A beállításoknak nem feltétele a kábel megléte.
    Néhány videókártya (pl. ATI All-in-wonder Rage, S3 Savage, S3 trio 32/64, Intel összes (integrált is) stb.) nem támogatja az ilyen jellegű szoftvereket!
    A videókártyák közül ezeket állt módomban a nem működés kapcsán letesztelni. Tesztelt, működő típusok : ATI 7500, ATI 8500, ATI 9800, ATI X800, egyes Nvidia MX440 modellek, MX480).[/I]

    forrás

    "I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."

Új hozzászólás Aktív témák