Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • nincskanál

    tag

    Sziasztok!
    Egy szándékosan nem reprodukálható, de rendszeresen előjövő probléma miatt kérek segítséget, hátha van ötletetek. Még az előző konfigomnál jött elő, hogy teljesen random időpontokban, de olyankor egymás után pár 8-10 mp-es időközönként elsötétedett a monitorom 2-3 másodpercre, majd visszajött a kép. Semmi figyelmeztetés, hibaüzenet. Aztán 3-4-5 elsötétedés után abbahagyta. Ez eleinte játéknál jött elő, de aztán most már bármikor.(pl. most, míg írok, 2x) Van, hogy 2 hétig se jön elő, van, hogy naponta többször.
    Először display port kábelt cseréltem, mert egy fórumban azt írták, az okozhat ilyet.
    Aztán videokarit GTX1060 ->Intel Arc770. Hiba maradt.
    Aztán
    alaplap Asus Prime X370 Pro-> Prime X670 Pro
    proci Ryzen 5 1600x -> Ryzen 5 7600x
    memória is új, most 64Gb G-skill Trident 64GB
    És még egy változás: Betettem még egy monitort. A hiba most is előjön. Már a monitort is meggyanúsítottam, de mióta kettő van, és most az újabbik monitoron jelentkezik a hiba, a másikon meg sose, azt inkább kizárnám.
    Dell S2721 DGFA
    Dell U2715H
    A videokártya nem reklamál, hogy az egyik 60Hz-es, a másik meg freesynces.
    A rendszerben van még egy nvme ssd és két hdd.
    Azért ide írok, mert most a házon kívül már csak a táp van meg a régi gépből, így ő maradt, mint lehetséges gyanúsított. Egy Thermaltake Smart SE530, ( https://fr.thermaltake.com/smart-se-530w.html )ami a gyártó szerint az 530W-ot le is tudja adni, olyankor 630W-ot venne fel elvileg. Én úgy számoltam, elég a rendszernek, de lehet, hogy mégsem.
    Már megrendeltem az új tápot, Seasonic Focus GX-850 ATX 3.0 ( https://seasonic.com/atx3-focus-gx )
    Ja, még egy hiba: tegnap a villogós monitor a szokásos villogás után lekapcsolt és rá se bírtam venni visszakapcsolásra, csak áramtalanítás után. Viszont azóta megy rendesen.

    És akkor a végére a kérdés: Okozhat ilyen hibát tápegység? És ha igen, akkor hiba, vagy csak alulméretezett? Én nem látok összefüggést, de hát én nem is vagyok szakember, csak egy átlagos user.
    Köszönöm a válaszokat! Azt is, hogy elolvastad. Bocsi, hosszú lett. :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák