Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • Mlacee

    tag

    Amig várok a hiányzó alkatrészekre és próbálok csatlakozókat szerezni, közben szorgosan tervezgetek és méricskélek, pár napja elkészültem a háztervekkel egy unatkozó órámban (elvégre csak kedden van az államvizsga)
    Az általam tervezett "mod" kicsit bonyolult, hogy most minden részletét leirjam de röviden a ház le lesz festve, a kis radira csinálok "shroudot" a nagyra keretet és passzivnak megy oldalra és szerkesztek a nagy keretébe egy tartályt. A pumpa lesz a rendszer legmélyén.




    Azon gondolkodok hogy ha a tartály nem a rendszer legmagasabb pontján lesz akkor lehet e még tökéletes a légtelenités? Körülöttem mindenki azt mondja, hogy muszáj legfelül lennie, ez alapszabály, de én mintha arra emlékeznék hogy a pumpa idővel elszállitja a levegőbuborékokat amik csapdába esnek a tartályban és akkor működhet.
    Lehet hogy most nagy hülyeséget mondtam :(

    Vagy tegyem a nagyobb radiátort feljebb és a tartályt még toljam egy kicsit felfelé és akkor minden gondom megoldódik + nem kell működő pumpánál feltöltenem?

    Második kérdés:
    Mivel aluminium és réz is lesz a rendszerben az ioncsere miatt a Viscoolos tesztek alapján Fridex vagy Alycol 1:1 arányú keverékét kell használnom a desztillált vizzel, hogy ezt megelőzzem, de én még annak idejéről amikor az egészet elkezdtem tervezni 1:10hez arányú fagyálló keverésre emlékszem. Most melyik az igaz? Ragasztott rész nem lesz a rendszerben csak UVs Alphacool 8/10es cső.

    Will work for FSB!

Aktív témák