Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • Mlacee

    tag

    válasz nebancsa #29052 üzenetére

    Gratulálok az átépítéshez, szerintem ezek nagyon szép eredmények!

    nagyon szépek azok a (gondolom) Yate Loon fanok.

    Az én gépem a sokadik leak teszt után már vizről megy, de egyelőre az egyik tervezett radiátort ki kellett iktatnom a körből mivel az eresztett. Kisebb nyomásnak kitéve látszik ahogy a golf radi két oldala eltávolodik egymástól, nem tudom meg fogom e tudni csinálni, sajnos a keretet és mindent e köré terveztem, de ez csak egy a sokezer probléma körül amivel eddig már megküzdöttem.

    Most két gondom van ami legfőképp aggaszt: a csonkok amiket itt szlovákiában szerezni tudtam fél milliméterrel kisebbek mint a 8/10es csöveim, illetve pontosan 8 milliméter átmérőjűek de a cső rajtuk nem szorul vagyis a cső picit nagyobb. Ezt úgy oldottam meg, hogy a csonkokra elektrós zsugorfóliát húztam és melegitettem rá, ezen a cső már megfelelően szigetelt, 2 napos száraz (gép nélküli) tesztüzem során semmi szivárgás. Szóval próbaképp összeraktam a teljes gépet és csak passzivan teszteltem a klima radiátorról ami kábé a gép fél oldalát elfoglalja. Két és fél óra könnyed WoW után ami nem valami erős terhelés, a processzor 48 fokos volt a grafikus kártya is hasonló, lassan lépdelve fel eddig, teljesen passzivan semmi légmozgás.
    Viszont a meleg viz alatt már az egyik csonk nagyon lassan elkezdett vizcseppeket ereszteni.

    Ma szétszedem az egészet, és húzok még egy réteg zsugorfóliát az elsőre, jobb ötletem egyelőre nincs. Külön kipróbáltam és szerintem ez be fog válni.A meleg víz az igazi teszt.

    A másik gond a pumpával van, még mindig szürcsög és ma hosszas kábelezés után arra jutottam hogy bekötve a neont,világitást (pár led) a gép nem jut tovább a POST testnél. Na ilyenkor még egyszer átnézni mindent sehol szivárgás. Kikötöttem minden világitást és mindent amit tegnap csináltam és ugyanaz. Kiszedtem az egyik HD és a DVD iró tápcsatiját és elindult a gép minden gond nélkül. Nos tudom hogy a táp erősen túl van terhelve, de ugyanez a konfigom volt 3 évig és egy hete erről tesztelem szóval nem értem a dolgot. (Athlon64 3200+,A8N-E,x800GT 256,3 merevlemez+1 iró +1 floppy.
    Floppy már nincs is a gépben sem a három hűtő és a két rendszerhűtő, a pumpa pedig ha jól tudom 5-6Wot fogyaszt, egy merevlemez meg vagy 8at, sztem el kéne birnia (300Wos EC táp).
    A szürcsögést nem tudtam megszűntetni, bárhogy döntöttem a gépet,ráadásul már nem is merem döntögetni mert be vannak szerelve a HDk, azokat pedig nem szivesen döntögetem.
    Remélem hamarosan én is pozitiv fejleményekkel jelentkezhetem.

    Will work for FSB!

Aktív témák