Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • Fel

    addikt

    válasz rigo88 #31026 üzenetére

    "táp+max 1 a radira" Ez így nagyon bátor elgondolás... Meg lehet oldani a teljesen passzív vízhűtést, de ahhoz a radinak a házon kívül kell lennie (és elég méretes, ritka lamellás darab kell).

    A másik kérdésedre igen a válasz. Ha kiszedsz minden ventit a házból, akkor biza meg kell oldani vízzel a lap hűtését (és lehet még a ramokét is).

    Egyébként ha több, uyanolyan venti van a házban, azonos fordulaton, attól nem lesz hangosabb a rendszer, mint ha csak egy lenne... A hangnyomás mértéke nem adható össze egyszerűen (Tehát 30db(A) + 30db(A) =! 60db(A)). (Ha pl. a hangnyomás kétszeresére növekszik, az +3db(A) változást jelent).
    Szóval ha veszel egy méretes házat, amiben el lehet helyezni egy 3x120-as radit és pakolsz bele 5db 500-800rpm-en pörgő 120-as ventit (3db a radira, 1-1 a ház elejére/hátuljába), akkor az még nagyon csendes lesz és meglesz a megfelelő légmozgás is. Valamint a vízhűtés garantálja, hogy terhelés alatt se legyen majd hangos a rendszer.

    A házakat kihagytam:
    CoolerMaster HAF932, Cosmos S, ACTS 840, Corsair Obsidian 800D; ezekbe faragás nélkül tudsz berakni 3x120-as radikat.
    CM Storm Sniper, Cosmos, RC690 (II); ezekbe 2x120-as radikat tehetsz.

    Ha nem riadsz vissza egy kis faragástól, akkor pedig szinte bármi jó lehet, ha van benne elég hely (Pl.: Chieftech midi, és nagy tornyok, Nexus Edge).

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák