Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • Henryk

    aktív tag

    Üdv!

    Sokat töprengtem az elmúlt pár nap alatt ezen a vízhűtés témán és felmerült pár újabb kérdés bennem, valamint arra jutottam, hogy inkább nem aprózom el, egyben megveszem az egész géphez a cuccost, a VGA-t meg utána rendelem ha összejött a lóvé, mer ugye így elmegy annak az ára is..de már viszket a tenyerem hogy szerelhessek valamit. :D
    A blokkot is veszem most, és azzal együtt tesztelem le a rendszert összerakás előtt, hogy ha megjön a kártya akkor be tudjam tenni azzal együtt nagyobb bontás és újratesztelés nélkül.

    Így kiegészítettem a tatyót, ez már a komplett rendszerhűtés lenne. Tartályt végülis nem az előlapit választottam, nem akarom megborítani ezt a nagy ürességet az előlapomon. A nagyobb verzió sajna nem férne el a vidikártya miatt, de ennek is elégnek kell lennie.
    Nagy gondban voltam voltam a 360-as radi választásánál, még mindig nem tudom ez-e a legjobb, nem találtam olyan tesztet ahol ezeket a tipusokat hasonlítják össze, viszont ahogy láttam ez a legvastagabb.

    Készítettem egy újabb, kicsit összetettebb tervet az új cuccok elrendezéséről, sikerült összevadásznom egy alaplapképet és gyártó oldalán levő terveket felhasználva megkaptam hogy hol lesznek a csatlakozási pontok. Nem tudom ez az elrendezés így mennyire hatékony, hogy egymás után van minden, és külön a radik, bár ha nem sokat melegszik útközben a víz akkor talán mindegy. Az alsó HDD keret hátra lesz húzva (arra rögzítem majd a radit) a másik kettőből egyet meghagyok fentre.
    Valamint most gondoltam az ürítésre is a pumpa után egy T ág segítségével, bal oldalon szépen jönne, pumpán át ha nem jönne meg kihúzatom vele, de ha tudtok egyéb megoldást szívesen fogadom.

    Egyenlőre ennyi jutott eszembe, ha van bármilyen észrevételetek, esetleg valami jobb megoldás ami elkerülte a figyelmemet várom a tippeket.

    Valamint az érdekelne még hogy ha megjön a cucc akkor hogyan érdemes hozzáfogni az egészhez? Nem találtam igazán részletes leírást sehol, hogy hogyan szokták tesztelni, beszerelni. Gépet nem szeretném sokáig nélkülözni tesztelés idején, ezért arra gondoltam hogy először nem bontok, méricskélek, csak mindent összekötök pár centis kis csövekkel, és úgy járatom a rendszert 2-3 napig különböző sebességen valami félreeső helyen, elvileg komolyabb hibáknak elő kell jönnie így nem?
    Aztán ha pár nap után minden okés, száraz akkor szerelném be a gépbe az egészet, becsövezném rendesen, majd feltöltés után még bekapcsolás nélkül járatnám 1-2 órát, hogy jó lett-e összekötve minden, majd egy kiló törlőpapírral a gépbe tömködve ráindítanék. Így nem kéne 2-3x szétbontani ha minden okés.
    Jó/biztonságos lenne ezen elképzelésem szerint az üzembehelyezés, vagy mint tapasztaltak máshogy tennétek ezt? Nem szeretnék szökőkutat a gépemben.
    Valamint pontosan milyen lötyi kell, honnan érdemes beszerezni ezeket? Desztvíz simán vagy egyéb szuperadalék is kell?

    Köszönöm előre is akinek van bármi tanácsa. :R

Aktív témák