Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • imibogyo

    veterán

    válasz MontyCrew #44046 üzenetére

    és HUfantom és Nippon :R

    Csövekben én 13/10-re, vagy 16/10-re gondoltam, de igazából mindegy, csak egyforma legyen. Azt olvastam, hogy amúgy sincs nagy jelentősége. Legalábbis nem akkora, mint amekkorát tulajdonítanak neki. Szóval szerintem egy arany középutat belövök magamnak és kész. Sokkal fontosabbnak tartom a falvastagságot, hogy ne törjenek meg a csövek, még törésgátló nélkül sem.

    Valahol egy tesztet is olvastam mérésekkel együtt tegnap előtt, ahol a legvastagabb és a legvékonyabb cső között 1-3 fok volt a legnagyobb különbség.

    De most nem találom, csak ezt:
    There is a debate within the water cooling community about what size tubing is superior. A 1/2" inner diameter system will offer higher possible flow rates than a 3/8" system, but higher flow isn�t necessarily desirable. As long as water is moving in the system, it will spend the same amount of time in the radiator regardless of how fast it�s moving. (If this sounds weird, imagine a car going around a racetrack. The car will spend the same amount of time in a given section of track regardless of how fast the car is moving, because if the car moves more quickly, it will spend less time traveling through the section per lap but make more laps.)

    Persze ha valahol elméleti bukóm van, szóljatok, nehogy rosszul rögzüljön, csak leírtam ami a fejemben jár. :U

Aktív témák