Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • szacsee

    nagyúr

    válasz Joshi #4569 üzenetére

    Megpróbálom leírni a Mora felépítése alapján..
    Na szóval kisebb csöveket használnak a lamellák között, hogy minél több víz érintkezzen a cső falával..pl 3db 6-os cső van közösítve, így a 6-os cső kerületének 3x-a érintkezik a lamellákkal, valamint a víz áramlása nem lassul le..elvileg, de az ívcsöveknél gondolom egy hangyányit.
    A 3x6-os cső belső területe (cső szemböl ugye egy kör..) majdnem megegyezik a belépő 10-es belsejü csonkéval (most nincs kedvem számolgatni a Pi-vel.. :DDD ), mivel a csövek falvastagsága lejön, ami változó, ezt egy Mora tulaj meg tudja mondani, ha konyít a témához..
    Ezzel a megoldással a víz sebessége nem csökken és nő a radiban, valamint a hasznos hőátadó felület is nagymértékben nő... :K

    A mi esetünk-ben (Shteer, Joshi mod után :B és jómagam) 10-es csövekkel 2 körben a víz áramlása lecsökken a radiban, mivel 2x10mm-re oszlik, viszont nagyon kicsi az ellenállása a radinak és a hőátadó felülete is elég nagy...
    Akkor lenne igazán hasznos ez a megoldás, ha venti-vel használnánk, mivel mire a radi kimenő nyílásához érne a víz addigra tuti szobahőre hülne.
    Nyerő kialakítás lenne még 5-7mm-es lamellatávval, hiszen ekkor lehetne hatékonyan passzívan használni, így viszont egy kb 3/4 ekkora 5-ös lamellaosztású radi lehet utoléri teljesítményben..

    Remélem nem írtam sok balgaságot, ez az én véleményem..
    Most viszont kihívtam magam ellen a sors-ot és a képviselőit (Reset Elek & R.Zoli) :DDD

    Joshi #2: "Ugye itt most felmerül a kérdés hogy mennyire életképes a dolog, ugyanis ha a folyadék áramlási sebessége nem változik, akkor valóban kétszeresére nő az átfolyó áram. Ha viszont lelassul, akkor nem vagyok előbbre."
    Viszont a szivattyút kifelejtetted, ugyanis ha idáig nagy ellenállású volt a radid, akkor az visszafogta az áramlást a blokkoknál lévő csőben is, ha viszont lecsökkented a radi ellenállását a fenti módon, akkor a legnagyobb korlátozó tényező a blokkoknál levő csonkok keresztmetszete és a szivattyú teljesítménye lesz, ergo a radi nem fog folytásként a rendszerben jelenkezni... :R

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák