Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sok szenvedés után win11-em végleg elhalálozott, ez volt a legtovább stabil rendszerem azaz nagyon korai 10-ről lett 11-re frissítve megszámlálhatatlan klónokon és sok gépen keresztül.
    Legutolsó kegyelemdöfést a 22H2 adta meg neki amit iso-val telepítettem fel és sikeresen felment safe módban ami aztán a következő restart után már csak kékhalállal jelezte hogy kilehelte lelkét, a visszaállítási particiót is megsemmisítette (mondjuk azt kézzel hoztam létre és műkdött de talán idegenként kezelte) és persze semmiylen módon nem engedte visszaállítani magát.
    Mindegy, kellett már ez tényleg elmentem a végletekig, így hát legfrissebb 11-et letöltöttem és rohadt gyorsan fel is rakta.
    Eddig minden tökéletes leszámítva hogy ismét megállt az update, de ennek már tudom a megoldását azaz usb-s nyomtató kétszer szerepel az update-k között az egyik felment a másik hibával elszáll, ez most nem is igazán érdekes (HP kis lézer). Lett egy rakás helyem mert bizony az előző telepítés már extrém szemetes volt és 0-ra gyalultam mindent. (HP, DELL, Lenovo meg istentudja hányféle bloatolt driverek és szolgáltatások futottak a régi rendszeren éppen amilyen gépem volt és nem lehetett leszedni kb 10-20 programot sem)

    Szóval írásom lényege az lenne hogy igen lehet vinni egy rendszert sok-sok évig újratelepítés nélkül is több gépen és Windows nem annyira rossz mint sokan hiszik, tényleg durva mennyiségű dolgot túlélt.
    Annyi biztos hogy a fejlesztői környezetemet már virtuális gépbe fogom felrakni és úgy fogom mentegetni külön, éles rendszert nem szemetelek vele tele. (Visual studio, többféle SDK stb) Valamint többször meggondolom hogy miket telepítek fel mert tizenféle partícionáló, adatmentő, tool meg isten tudja mik voltak felrakva. Office-ból is áttértem az otthoni gépen az ingyenesekre mert nem használtam ki a funkcióit.

    A 22h2 nekem elég új és nem minden nyerte el a tetszésemet, azt megtaláltam hogy registryvel visszaállítottam a régi jobb gomb menüt mert az amit felkínált használhatatlan volt.
    Viszont azt nem találom hogyan lehet beállítani azt hogy egy alkalmazás minden filetípust nyísson meg amit támogat? pl VLC legyen alapértelmezett mindenre ami videó mert most egyenként választgatom ki, ugyanígy Irfanview legyen minden képformátumra. Kissé kusza nekem a gépház ezen menüje, nem találtam meg.
    Azt észrevettem hogy már felhasználónként más a start menü ajánlója, végre asszony nem látja a sok telepített játékot újként a start menüben. :D

    Vintage Story PH szervere újra fut!

Új hozzászólás Aktív témák