Hirdetés

Aktív témák

  • pumpedli

    csendes tag

    Sziasztok!

    Adott 1 gép rajta Windows 7 ultimate HUN 32bit
    1 rendszergazdai fiók és egy korlátozott fiók.

    Eddig a korlátozott fiókból bármit amihez rendszergazdai hozzáférés szükséges, el tudtam úgy végezni hogy feljött az UAC és megkért hogy írjam be a rendszergazda nevet/jelszót.

    Ma Visual C# 2010 Express-t próbáltam telepíteni a korlátozott fiókból (daemon toolsból), a fent említett módon engedélyezve, a .net 4.0 telepítés után ujraindítást kért, ujraindult, majd a telepítő tovább nem ment, nem talált 1 valami.msi fájlt, leválasztódott az iso, de újra mountoltam ahol kereste a fájlt ott csak valami.ms_ nevű fájl volt. Így ez a telepítés félbeszakadt. Ezután átléptem a rendszergazdai fiókba onnan újra elkezdtem a telepítést, feltelepült (mostmár nem kért újraindítást, kevesebb komponenst is kellett telepítsen).

    De ahogy visszalépek a korlátozott fiókba, rögtön az egyik programom, amit mindig futtatok, egy ablakot dobott hogy elfogadom hogy használom, Igen/Nem, ezt csak a telepítésekor hozta fel egyszer, ha igen-t nyomok, a mappájába létre akarna hozni 1 fájlt amibe lerögzíti a válaszomat, de nem tud hozzáférni hogy mentsen. (már ott van a korábbi jó fájl, nem értem miért nem látja) (minden egyes belépéskor feldobja a párbeszédablakot msotantól)

    Ha ezt a fájlt módosítani akarom, vagy áthelyezni, "ezen művelet végrehajtásához engedély szükséges" párbeszédablak fogad, és semmi lehetőségem beírni egy rendszergazda jelszót.

    Ugyanígy ha bármilyen programot jobbklikk "futtatás rendszergazda üzemmódban" próbálok indítani, nem jön fel a már megszokott besötétedett képernyő és nem kéri be a jelszót , csak elindul a program kvázi szimpla üzemmódban. Van olyan ami el sem indul pl.: Rendszer-visszaállítás, és kb minden olyan rendszerbeállítási menüpont ami mellett ottvan a kis pajzs ikon.

    Korábban mindez használható volt, én nem változtattam semmit a felhasználói hozzáférésen, vagy a fájlok tulajdonosán.

    Fontos lenne hogy megoldást találjak, mert a korlátozott fiókból kell/tudok munkát végezni, és így sokkal nehezebb és kényelmetlenebb lesz.

    Korábban két fórumozó is hasonló problémával küszködött, de náluk nem láttam hogy kaptak megoldást.

    der_ : [link]
    w580: [link]

    ''Reality is our game ;)''

Aktív témák