Hirdetés

Aktív témák

  • Fire/SOUL/CD

    félisten

    válasz Kolondrum #24689 üzenetére

    Hali!

    A W7 partíciókezelője 3 elsődleges és egy Extended(kitejesztett) kötetet hoz létre. Az extended köteten belül tudsz több logikai meghajtót létrehozni, egészen Z betűjelig. Azért teszi ezt így, mert Master Boot Record-os "környezetben" maximum 4 elsődleges partíció lehet, ezért az utolsót Extended-ként hozza létre, biztosítva, hogy 4-nél több darabra is feloszthasd a HDD-t.

    Van azon a HDD-n egy rejtett 100 megás partíció is(elsődleges, ezért lesz nálad már a 3. partíció is extended/logikai, nem pedig a negyedik). Az a 100 megás rész azért jön létre, mert nem particionáltad elő a HDD-t, azaz elindítottad a telepítőt és azzal szeretted volna felosztani a HDD-t. Ilyenkor a W7 létrehozza automatikusan azt a 100megás elsődleges partíciót...Értelem szerűen, ha nem akarod hogy, az létrejöjjön, akkor elő kell particionálni. (boot-os eszközről vagy akár egy másik gépben. Ha így jársz el, akkor sem tudsz 4-nél több elsődlegest létrehozni)

    Amúgy az hogy elsődleges vagy logikai, az adattárolás szempontjából lényegtelen, az OS csak elsődleges partícióra telepíthető, ezért csak annyi a kikötés, hogy legalább 1 elsődleges partíciónak kell lennie a HDD-n.

    Fire.

    [ Szerkesztve ]

    Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

Aktív témák