Hirdetés

Aktív témák

  • addikt

    Elég fura problémám van.

    Van egy partícióm, amihez nem betűjel van rendelve, hanem egy mappába van kötve. Ez a mappa meg van osztva a helyi hálózaton. Eddig minden tökéletesen ment, minden gond nélkül.

    Pár napja újraformáztam azt a partíciót, kicsit váltzottam a méretén is és ugyanúgy bekötöttem ugyanabba a mappába. Az összes filet és mappát ugyanúgy visszamásoltam bele ahogy volt. A megosztás beállításokhoz sem nyúltam, szimplán azért mert elfelejtettem.

    Most viszont valaki a hálózat másik gépéről megpróbált belépni és ugyan a mappát látja a hálózaton, de belépni már nem tud. Azt írja nincs jogosultsága.

    Magára a főmappára tökéletesen be van állítva a megosztás, engedélyek meg minden. Viszont az összes almappája és fájlja megkergült. Nem tudom beállítani az engedélyeknél az everyone-t, hanem minden esetben 'Authenticated user' lesz belőle és ha más gépről akarom nézni a megosztást, akkor vagy jelszót kér vagy azt írja nincs engedélyem.

    Természetesen nem is állítottam be semmiféle jelszót, a jelszavas megosztás ki van kapcsolva... A gond az hogy a jogosultságoknál nem tudom megadni az everyone-t, mindig 'autentihcated user' van csak. Azt írja, hogy ezt a szülőobjektumtól örökölte, de nekem nem egyértelmű, hogy mit érzékel szülőobjektumnak. A fő megosztott mappát? Vagy még az előző partíciót, amit újraformáztam, vagy mitől van így meghuzatva.

    Ha ebből a fura mappából átmásolok egy nem működő mappát egy másik, szintén megosztott mappába, ott gyönyörűen megy. Semmi autentcated user, hanem ott az everyone. De ahogy visszamásolom a 'rossz mappába' megint elromlik.

    A vicces az, hogy ez a furán működő mappának jól vannak beállítva az engedélyei, tehát ott everyone van. Csak az almappái eröltetik ezt az authenticated dolgot. Fogalmam sincs honnan veszik, mert tuti nem a főmappától öröklik.

    Azt hiszem kézzel be tudnám állítgatni az almappákat, hogy ne örököljék a jogaikat és mindenhova beteszem az everyone-t, de ez nem járható út, mert több 100 mappát kéne átállítgassak. Igazából az érdekelne, hogy tudom megadni egy mappának hogy kitől örökölje a jogait, vagy egyáltalán honnan tudom, hogy amikor azt írja szülőobjektum, akkor Ő mit ért ezalatt? A főmappánál már beállítottam mindent jól és azt is megadtam, hogy ez legyen érvényes az összes almappájára, de azok egyszerűen nem akarják tudomásul venni.

    Nah picit hosszú lett, remélem van itt valaki aki ért a dologhoz.:S

    ''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''

Aktív témák