Hirdetés

Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz pzstm #3649 üzenetére

    "Szerintem leginkább semmit ne tiltson le senki semmilyen verzióban :F"
    Gondolom ahogy eddig minden oprendszer esetében, itt is vannak olyan szolgáltatások, amik teljesen feleslegesen futnak, mivel sosem fogod használni őket - minek terheljék a rendszert, és lassítsák a bootidőt? Ha itt egy-egy másodpercekről van szó, az is bőven számít. Sok kicsi sokra megy alapon javítható, optimalizálható egy rendszer.
    Mondjuk én nem épp az olyan komolytalan dolgokra gondolok, amitől Ti is felháborodtatok később, hanem az olyanokra, amiket XP alatt is nyugodtan ki lehetett kapcsolni, és kicsit sem (!!) tették instabillá a rendszert.
    moonman a letiltogatások veszélyességét szerintem elsősorban azokra szokta érteni, akiknek fingjuk sincs az esetlegesen várható következményekről. Ha valaki tudja, mit csinál, és nem hülyeségeket kapcsol ki, amiknek a gyorsítást okozó ÉSZREVEHETŐ hatása konvergál a 0-hoz (mint a hangok kikapcsolása meg egyéb baromságok), akkor azzal valóban elérhető némi gyorsulás, a rendszer labilissé válása nélkül.
    Na meg persze ha valaki még nem igazán ismerte ki az operációs rendszerét, akkor ne játszadozzon vele - én is akkor mertem XP esetében belefogni a ténylegesen észrevehető (akár stopperrel mérhető gyorsulást hozó :D) optimalizálásba, amikor már egész jól kezdtem kapiskálni, hogy mi az, amivel érdemes szórakozni.
    Windows 7 esetén is először megpróbálom megérteni a rendszer működését, és legfeljebb majd azután foglalkozom a gyorsítgatással. Tapasztalat, hogy van értelme az optimalizálásnak. (Csak egy hülye példa: mi értelme, hogy a Start menünél a menük előugrásánál, lenyílásánál olyan nagy legyen a késleltetés, ha engem idegesít? Miért ne lehetne átállítani registry-ben egy jóval kisebb értékre, hogy akkor jelenjen meg, amikor fölémegyek? Nyilván van, akinek az tetszik, ha nem egyből ugrik elő (ha esetleg véletlenül megy fölé egérrel, akkor ne jelenjen meg egyből), de ez is egyéni ízlés kérdése. :) Ez tényleg csak egy kiragadott példa a százból (most épp ez jutott eszembe) azok közül, amik miatt érzésre (ez az, ami számít!!) "gyorsabb" egy rendszer.)

    Szerk.: félreértés ne essék, a legtöbb olyan cikket, ami a rendszer állítólagos optimalizálásáról, de valójában lebutításáról, instabillá tételéről szól, én is kifejezetten károsnak tartom a társadalomra. :DDD De ha valaki tudja, mit csinál, tettének milyen várható következményei lesznek, és számára úgy tetszik, hogy mondjuk ki legyen kapcsolva az adott szolgáltatás/vizuális effekt/akármi, akkor hadd tegye azt - az nem igaz, hogy mondjuk egy olyan konfignál, mint ami jelenleg pl. nekem van (E2180, 2 GB RAM, GA-P35C-DS3R, HD 3850, tehát nem egy erőgép) ne hozna érzékelhető gyorsulást, mert igenis hoz. :D

    [ Szerkesztve ]

    Sk8erPeter

Aktív témák