Hirdetés

Aktív témák

  • The DJ

    addikt

    Segítsetek felgöngyölíteni egy általam megoldhatatlannak vélt anomáliát.

    Környezet:

    - 4-5 darab Windows 7 Ultimate 32 bites rendszert futtató gép (vegyesen Wlan és kábel összeköttetésben a routerrel)
    - TP-Link WR340GD router
    - Hálózat bekonfigurálva (Otthoni csoport létrehozva az egyik gép által, a többi gép csatlakozva a csoportba, pár mappa megosztva minden gépen, jelszóval történő csatlakozás kikapcsolva).

    Minden tökéletesen működik, amikor működik a dolog, bár 10 esetből 8 alkalommal nincs hálózat, azaz egyik gép sem látja a többit, csak saját magát. Én Total Commanderen keresztül használom, de intézőben sem látszik olyankor semmi. Fogalmam sincs mikor és miért jön helyre, de tegnap például az történt, hogy bekapcsoltam az egyik gépet, néztem látja-e a többi 3-at, de egyet sem látott. Eltelt 2 óra, megnéztem ismét és akkor minden tökéletesen működött. Teljesen random módon van hálózat vagy éppen nincs (legtöbbször nincs). Már pendrive-al másolgatjuk a cuccokat ide-oda, mert amikor kellene sosem éri el egyik gép a másikat.

    Próbáltam már ki-be lépkedni a csoportból, lefuttatni a hibaellenőrzőt. Az is feltűnt, hogyha valamelyik gép készenlétben vagy hibernálva van akkor sincs utána hálózat. Általában a restart sem oldja meg, maximum az idő. Ha várok pár órát előbb-utóbb helyrejön, de ez nagyon nincs így jól.

    Régen sosem volt a hálózattal baj, sem az XP-s időkben, sem azelőtt. De Win 7 alatt nem tudom sem megszokni, sem kiismerni ezt az új állítólag leegyszerűsített (de mégis túlbonyolított) rendszert.

    Valaki legyen olyan kedves és adjon valami használható ötletet, mert nagyon zavaró a dolog.

    https://wpszaki.hu - Minden, ami WordPress, cikkek kezdőknek és haladóknak.

Aktív témák