Hirdetés

Aktív témák

  • Clemi

    veterán

    válasz Pubszon #3955 üzenetére

    Azt meg lehet tenni majd az XP-ből, hogy a Win7 partíciót megjelölöm aktívként és ugyan úgy fog működni minden mint jelenleg?

    Menet közben, (értsd telepített rendszerek alatt) még nem próbáltam egy particio aktív státuszát állítani, de elviekben egy partito manager programmal megoldható. A bibi csak az, hogy minden oprendszer azon a partición keresi a boot fájljait, amire a telepítésekor pakolta őket.
    Ha utólag tetted fel az XP-t, akkor megsértettél egy alapvető szabályt, vagyis mindíg az újabb operációs rendszert tesszük fel utólag, és nem fordítva. A hiba javítható, első körben úgy, hogy beteszed a W7 telepítő lemezét, és ott a javítást választod. A Seven megfogja találni a telepített rendszereket, és elkészíti újra a boot menüt.
    Ha ezek után valami nem stimmel, akkor segítségedre lehet az EasyBcd nevű program, amivel korrekten ráncba szedheted a boot menüt.
    Ha minden működik, akkor próbálkozhatsz az aktív státusz állításával, de sok értelme nincs. Egy a lényeg, hogy a boot fájlokat ne mozgasd, mert amelyik rendszerét elmozgattad, nem fog elindulni.

Aktív témák