Hirdetés

Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz Воланд #43713 üzenetére

    "Rendszer-visszaállítás: Ez az ami legjobban zavar, szvsz nincs értelme kikapcsolni, meg lehet nézni a topicot, hogy mennyi problémát meg lehetett volna oldani bekapcsolt rendszer-visszaállítással."

    Ez az, aminek nagyjából soha nem vettem hasznát, pedig igen régóta nyúzok gépeket, különböző oprendszereket (nem véletlenül választottam ezt a pályát), DE legalább károm már volt belőle, amikor mégis megcsináltam a rendszer-visszaállítást, és ezzel búcsút inthettem néhány fontos fájlomnak is (jaja, visszaállítja a korábbi állapotokat... :U :W).
    Nálam pusztán a helyet foglalja feleslegesen (plusz felesleges írási műveleteket végez alkalmanként), ráadásul ha komolyabb gond van, soha nem lehetett megoldani rendszer-visszaállítással, egyszerűbb probléma esetén pedig mindig volt kéznél más megoldás (akár csökkentett mód, vagy ha az sem megy, a vinyó más rendszerrel való összekötése [persze ez nyilván nem mindenkinek áll rendelkezésére!], telepítő CD/DVD helyreállító konzolja, és még sok olyan eset, ami most nem jut eszembe :DDD).
    Nem tartom szükségesnek a rendszer-visszaállítást. DE félreértés ne essék, senkit nem célom lebeszélni a használatáról! Főleg kezdőknek kifejezetten javasolt a bekapcsolva tartása. :K
    Csak mindeközben mindenki figyeljen oda a rendszeres adatmentésre is. :)

    "Az indexelés határeset, legalább gyorsabban megtalálja a fájlokat."
    SSD esetén igen komoly az elérési sebesség, így ez egyáltalán nem létszükséglet.

    (#43722) woland_y2k: "Defrag: Nincs ssd-m, mégis ki van kapcsolva. Semmi különbséget nem érzek a bekapcsolt és a kikapcsolt defrag között."
    Jól is teszed, hogy kikapcsolod, hogy ne fusson a háttérben folyamatosan. :K Mint a HDD topicban már kiveséztük (liksoft eléggé vágja a témát, mert az adatmentés a szakmája), a folyamatosan futó defrag NAGYON veszélyes lehet egy épp hibát kitaláló vinyó adatai tekintetében: [link].

    (SSD-nél meg nyilván az említett élettartam-szempontok játszanak szerepet ezentúl.)

    (#43730) cigam: "Hamár defrag, nekem is lenne 1 kérdésem: Miér Szerda hajnali 1kor akar defragolni? Tegye fel a kezét akinek akkor be van kapcsolva a gépe?"
    Tanár úr, jelentkezem! :DD

    Sk8erPeter

Aktív témák