Hirdetés

Aktív témák

  • pete_21

    addikt

    Sziasztok!
    Nem biztos, hogy jó helyen járok, aki tud ennek jobb topikot, irányítson át. :)
    Szóval a problémám: még tavaly kezdődött, amikor az az Assassin's Creed 2 kijött, elég gyakran beakadt néhány másodpercre, volt, hogy a hang is ismétlődött, aztán ment tovább a játék. Aztán olyan is volt, hogy beakadt, csak éppen nem ment tovább a játék, megfagyott a gép teljesen, csak a reset segített. Először azt hittem, hogy az nVidia driver a hibás, visszatettem egy korábbit, ha jól emlékszem, azzal talán kevésbé fagyott, inkább beakadozott (de lehet, hogy csak véletlen volt :F ). Más játéknál nem fordult elő ilyen hiba, illetve még régebben a Bioshock 1-nél emlékszem ilyen fagyásra, még Vistán.
    Most, hogy az Assassin's Creed Brotherhood-dal játszom, ugyanaz a helyzet, mint az AC2-nél. Gondoltam, hogy valamit úgy raktak össze Ubisoftnál, hogy nem tetszik neki a gépem. Viszont ez van időnként a Portal 2-nél, illetve tegnap egyszer a Crysis 2 is lefagyott...
    Azt fedeztem fel a fagyásoknál, hogy az egérnek (A4Tech X7-XL-750BF) a tetején lévő led, ami a DPI-t jelzi, kialszik. Kicseréltem az egeret egy Microsoftosra, és megnéztem az AC2-t, és ACB-t, mert ezek fagytak a leggyakrabban, és nem jelentkeztek a fagyások, és a beakadások sem. Tesóm egerével, ami szintén A4Tech, de más típusú, szintén lefagyott egyszer.
    Eseménynaplóba se kerül bele semmi, leszámítva a szokásos, váratlanul megszűnt az áramellátás üzenetet.
    Az lenne a kérdésem, hogy van valami mód, hogy 100%-ig kiderítsük, mi a hiba oka? Vagy ha eseménynaplóba nem került bele, akkor nem is lehet? És tényleg lehetséges, hogy az egér így lefagyassza a gépet? Ezekszerint valamelyik driveremmel vagy hardveremmel összeveszik az A4Tech drivere, vagy mi lenne a gond?
    Windows 7 x64 Professional, mindig frissítem.
    Bárkinek bármi ötlete van, kérem ossza meg velem! Előre is köszi! :R

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák