Hirdetés

Aktív témák

  • Fire/SOUL/CD

    félisten

    válasz jojoker08 #47851 üzenetére

    Sajnos vannak olyan kártevők, amelyek autorun.inf fájlt helyeznek el egy külső hdd-n, teljesen úgy fertőznek, mint egy pendrive-ot, fényképező memóriát, sd kártyát stb stb. A legtöbb felhasználó nem tiltja le az automatikus indítás lehetőséget az OS-ben, így amikor csatlakoztatsz egy pl külső hdd-t, akkor az autorun lefut. Az F-Secure-t nem ismerem abból a szempontból, hogy van-e védelme az ilyen autorun ellen(mihelyt csatlakoztatsz egy külső eszközt, azt blokkolja és megkérdi, hogy mi legyen)

    Ha esetleg ilyen kártevő garázdálkodik, akkor minden gép megfertőződhet, amire a hdd-t rádugtad, az is lehet persze, hogy más gépe volt fertőzött és Te is így kaptad meg a szeretetcsomagot. Ilyen kártevők között számos olyan létezik, amely egyből a rendszert is megfertőzi(ha átcsúszik a víruskergető védelme alatt) és onnantól felügyelete alatt tartja az eszközöket, és többek közt pont olyan jelenséget (is) produkálnak, hogy bizonyos műveletket nem lehet elvégezni a hdd-n.

    Persze ez jelenleg csak egy lehetőség, de ha az MBAM egy valag kártevőt talál, mind a rendszerpartíción, mind a külső hdd-n (arról tegyél be majd képet mindenképp), akkor (a kártevő típusától függően) akár teljes adatvesztéssel lehet csak megszabadulni tőle.
    De ne szaladjunk előre ennyire, megvárjuk, mi lesz a keresések eredménye...

    Ha megvan az eredmény, akkor ne ebbe a topikba tedd a képet, mert akkor az már nem W7 téma, hanem IDE

    diegho - "Egy gyors kérdés. Van W7 Home Premium 64 bitem, erről csinálhatok biztonsági másolatot és használhatom azt a telepítésekhez"

    Igen készíthetsz és használhatod telepítéshez, csak értelem szerűen, ahány gép annyi liszenszkulcs.

    Megjegyzés: Azt nem teljesen értem viszont, hogy ha minden géphez van külön W7 (mert hogy minden egyes géphez külön kell megvenni az OS-t (nem mennyiségi liszenszet vettetek), akkor minek még egy biztonsági másolat? :F

    [ Szerkesztve ]

    Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

Aktív témák