Hirdetés

Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz virkir #6709 üzenetére

    "nem látom értelmét az automatikus működtetésének"
    Energiakímélő szempontból nem lenne rossz dolog. De ilyen feltételek mellett (kikapcsol akkor is, amikor nem kéne) nálam is felejtős. Sajnos.

    "Defrag témában én azért hiszek neki"
    moonman mondjuk mindig csak pozitívakat mond a Microsofttal kapcsolatban (én legalábbis sosem láttam olyan hsz.-t tőle, amiben hevesen kritizálta volna őket). :D Azt nem tudom, milyen kötődése van a céghez (ha van).
    Az én tapasztalataim azt igazolják, hogy van értelme a defragnak, elég sok. És továbbra sem értem, mi létjogosultsága lenne a mai napig a defrag programoknak, ha feleslegesek lennének az NTFS csodálatos öntöredezettség-mentesítő képességének hála.

    "A swapról meg annyit, hogy amiket leírtam azt már nagyon régóta sok nálam hozzáértőbb állapította meg"
    Az a baj, hogy ez az én állításomra is igaz. :D
    Emiatt tehát marad az egyetlen megoldás: mindenki hagyatkozzon a saját érzéseire. Úgyis csak az számít, hogy Te mit gondolsz a rendszered gyorsaságáról, nem az, hogy mások mit gondolnak. :DDD Ez sok esetben így van. Sokszor nem lehet általános igazságokat kijelenteni az informatikában. :D
    A lapozófájlra egyébként a crash dump fájlok miatt elvileg szükség van, ezért nem tiltom le teljesen. MÉG. :D De használtam már úgy is (!) több mint egy évig (még XP-nél), és SEMMI bajom nem volt vele. Csak idegesített, hogy a Photoshop állandóan pampog a hiánya miatt, így azóta mindig hagyok valamennyit. Ez nálam konkrétan 256 MB, és továbbra sem haltam bele. Se a gépem. :P

    "Nem állítottam, hogy a tiéd de az biztos, hogy nem a 7 és nem a swap mérete okozza."
    Ez lehetséges. DE az is lehet, hogy a 64 bites verzióval vannak a gondok. Vagy a franc tudja.
    "hibanaplót átböngészni"
    Böngésztem, eddig nem találtam benne a problémák (pl. összeomlások) okára fényt derítő választ... :( Majd azért még átnyálazom alaposabban is, ha lesz rá időm végre.

    "Az is igaz, hogy nálam amennyi program összeomlott amióta a 7-et használom ha megszámolnám elég lenne egy kezem akkor is ha asztalos lennék."
    Hmm, jó neked. A meglepő az, hogy mióta telepítettem a Windows 7-et (nincs egy teljes hete), több összeomlást tapasztaltam vele, mint az előző XP-mnél fél évig... :U
    Az összeomlásra vagy egyszerű nem indulásra hajlamos programok az elmúlt egy hétben nálam Windows 7 x64 alatt:
    » Notepad++ (látszott a Task Managerben, hogy elindult a folyamat, akárhányszor kattintottam a programra, de maga a program nem jelent meg. Aztán szépen bezárogatttam a folyamatokat, újrapróbálkoztam. Egyszer csak úgy döntött, hogy most ő akkor megy. Most volt egy uninstall, majd reinstall, egyelőre - lekopogom - csodával határos módon elsőre indul.)
    » Google Chrome (jobbklikkes menünél halt meg)
    » Total Commander. (úgyszintén)

    Ezek voltak a problémás programok, és akkor még nem számoltam azokat, amik nem voltak hajlandók menni 64 bites oprendszer alatt, de az valószínűleg a szoftver hibája (fórumos hozzászólások szerint, pl. Voca).

    Sk8erPeter

Aktív témák