Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #41133696

    törölt tag

    Valaki olvasta a 2014/10-es Chipben 46-48. oldalig terjedő Linux vagy Windows melyik a gyorsabb című cikket? Azért egy picit kiakadtam, félig bírtam eddig elolvasni.

    Windows 7 vs Linux Mint a téma. Azért Windows 7 mert idehaza (is) ez a legnépszerűbb, ezt meg is indokolja rendben van. Utána jönnek a furcsaságok elkezd rugózni azon, hogy 3 óra volt a szűz Windows 7-re az Update - egy több mint 5 éves rendszerről beszélünk, amit ha jól használ a felhasználó és nem is történik semmilyen hardveres meghibásodás, nagyon ritkán kell újratelepíteni - aztán leszögezi, egy táblázatban a végén, hogy a Linux Mint az 20 perc alatt települ + 15 perc alatt frissül, ám a Windows 7 legalább gyorsabban bootol.

    Amin kiakadtam, hogy közli, hogy a Linux Mintben van titkosítás a Windows 7 -ben viszont nincs. LOL a Home Premiumban nincs, az Ultimate-ben viszont van. De emberünk ugye HP-t használt, szóval leszögezte, hogy nincs. Nem az a baj, hogy HP-t telepített, Windows 7-ből nekem is HP van, és abban nincs, hanem az, hogy nem azt írta, hogy a HP verzióban nincs, hanem azt, hogy nincs aztán kész!

    Majd ezt írja: " Ez a rendszer még nem védett, nincsen titkosítva és nagyjából minden hasznos program és kiegészítő hiányzik róla"... Azt leírja, hogy a Windows 8.x-ben már mennyivel jobb a helyzet, mert van Windows Defender, ellenben a Windows 7-ben nincs... vazze le kellene tölteni - WU-ről is lejön - a Microsoft Security Essentialst... "A meghajtótitkosítás - noha telepítéskor még nem alapértelmezett - könnyedén aktiválható a Windows 8-ban". A PRO-ban apám, nekem is az van, de a sima 8-ban nincs... eszem megáll milyen felkészültségű emberek írkálnak cikkeket, és már évek óta tolja ... Eddig bírtam olvasni, a többi nem érdekel :D

Új hozzászólás Aktív témák