Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz Doky586 #55391 üzenetére

    Windows fájlkezelőben / lemezkezelőben formáztam Win7/8.1 alatt. És tökmindegy az eredményt illetően, mint mondtam. Hiába formáztam kíváncsiságból még egyszer Win7 alatt, ugyanúgy nem nem működött...Egy UEFI-s Lenovo és Asus laptopon történt a tesztelgetés.
    Az A-B pontban ugyan mi a tesztelési hiba, áruld már el...?? Simán csak a Win7 Prof. telepítő fájljainak rámásolása történt, illetve max a partíció aktívvá a tétele. A DVD:\efi\boot\bootx64.efi átmásolása gányolás azt elismerem, de a korábbi írás alapján azt hittem erre gondolsz. Mert a Win7 telepítő alapból nem tartalmazza ezt a mappát és fájlt, legalábbis én még nem találkoztam vele...neten mi van fent, azt nem nézegettem, de ha az eredeti telepítő alapból nem tartalmazza, akkor onnan hozzárakni is ugyanúgy gányolás. A linkelt cikk módszere, fájlok és mappák túrása, ide-oda másolgatása, fájl átírása szintén nem a legelegánsabb módszer... a leírás szerint csináltam, mégis kifagyott a telepítő, több pendrive-val próbálva is Erről ennyit.

    "A többi ellentmondás és nem bootolások valószínű azért voltak mert téged is megszivatott a Rufus (mint ahogy ezt már megírtam). Sajnos Rufus után már nem olyan a Pen mint volt. Nálam bizonyos Rufus beállításokkal készített boot pendriveot W7-be dugva még a Diskpart Clean is hibát adott."

    Persze, biztosan...nem tudom mikori Rufust használtál, de akkor nem naprakészek az ismeretek úgy látszik. Pont több pendrive-ot is használtam a teszteléshez, köztük olyat is, amire előtte még soha nem volt telepítő kiírva semmivel. És mégis produkálta bootolásnál az adott hibákat sima fájlok rámásolásával. Valamint, amelyikhez használtam Rufust, utána a Windows újraformázással, vagy épp a diskpart clean törléssel sem volt gond, nem dobott semmilyen hibaüzenetet.

    Tehát ez az egész csak azt mutatja, hogy bizony a sima, "dobáljuk rá a fájlokat" natúrban módszer sem minden vason, mindenféle BIOS/ UEFI esetén működik olyan hű de frankón, ha Win7 ISO-ról van szó. Hogy sehol sincs egyáltalán szükség bizonyos esetekben olyan beállításokra, mint pl. a partíció aktívvá tétele, szintén megdőlt az eredmények alapján. A téma eredeti felvétése ugye az volt, hogy minek külső programokkal szórakozni, mikor a sima rámásolás minden esetben, minden gépen pont elég. Hát az általam végzett teszt is pont azt támasztotta alá, hogy bizony nem elég... lehet nálad működik, de nálam nem és a másik fórumtársnál sem, aki fentebb szintén megemlítette. Illetve még akadt, aki hozzászólt és ezt állította, így vsz nála sem. Ellenben a külső programok, mint az R, kiírják normálisan, hogy utána minden gépen bebootoljon megfelelően. De persze nyilván felesleges ilyeneket használni, inkább gányoljuk rá manuálisan, aztán ha nem bootol, utána lehet örülni és tovább túrni a gúglit... :))

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák