Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz quailstorm #56948 üzenetére

    Gondoltam rá. :)
    Ezek nagyját már korábban is kiírtam vele, de nem emlékszem, hogy gond lett volna. Viszont tegnap direkt kipróbáltam újból, hátha én néztem be valamit. UBCD alatt gondolom azt kell érteni, amiben pl. a wdidle3 tool is benne van [link], valamint a MiniTool Bootable CD is adott. Ezek és a másikak is simán kiírhatók Rufus-szal, utána bebootolnak rendesen. Tehát akkor nem értem mi alapján volt kijelentve először a jelenre utalva, hogy ezekhez más program kell, ha az aktuális verzióval simán működnek? De mindegy...

    Linuxok esetén sem szokott gond lenni, illetve ha valaki nagyon biztosra akar menni, akkor max. mindegyiket DD képfájl módban írja. Egyébként pl. az Ubuntu rendszerlemez készítője + több hasonló Linux tool, a Win32 Disk Imager is DD módban ír. Viszont ennek annyi a hátránya, hogy utána a Windows fájlkezelője és lemezkezelője nem tud mit kezdeni a pendrive-val...csak pár MB-os partíciót mutat és utána nem tudja megfelelő méretűre formázni. Ilyenkor külső partícionáló program | Linux | diskpart | HP Tool szükséges a megfelelő újraformázáshoz. De akár maga a Rufus is használható erre.
    Ezért jobb ilyen téren a normál, ISO képfájl módban történő írás, mert utána elég csak egy sima törlés / formázás fájlkezelőben. A legtöbb disztró esetén általában ez elég szokott lenni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák