Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz King Unique #71043 üzenetére

    Én nem szoktam pendriveozni hanem rámásolom a win10 telepítőt és azt a .wim image-t amit telepíteni akarok a gépre majd aktivá teszem a particiót és adok neki egy bootsect.exe /nt60 x: parancsot. Majd amikor befejeztem a telepítést akkor törlöm a telepítő fileokat és a boot bejegyzést. Így maradt fent a komplett windows telepítő aminek igazából csak annyi a jelentőséget hogy uefi módban is bootolhatna. (Win7-10-11-et is így telepítem, tökmindegy melyiket mert win10 telepítője felrakta talán még a vistát is ha kell)
    Jelen esetben a skylakehez tartozó chipset/usb drivert is fel kellett raknom integrálva nlite-al mert valami bug miatt usb2-ről nem hajlandó bootolni a lap (Asus H110A-M) de majd a nagy skylake-sp gépbe kell ez a windows csak működő képesre akarom hozni. A lényeg hogy most ott tartok hogy ha akarom van egy skylake ready feldriverezett win7-em ami csak csm-be bootol és ez most félmunka. (meg nyilván most gpt miatt csm-be sem, de azt pár kattintás visszacsinálni)
    A gond azzal van hogy a nagy skylake-sp gépbe nem fog csm-be bootolni mivel tesla kártyám van és azt bizony nem látja a csm-be bootolt windows (valami címzési hiba miatt) valamint win11 mellé lenne ami valami csoda folytán már nem vízjeles (nem írja hogy nem támogatott hardver) hiába van kikapcsolva a secure boot.
    Boot menüben csak annyi van hogy uefi: kingston stb. de annyira faék lap hogy nem lehet kézzel hozzáadni efi file-t és gondolom a efi\boot\bootx64.efi-t keresi.
    A file helyén meg ugye a win10 telepítős efi van, na azt kellene kicserélnem win7-esre de a windows\efi helyeken lévő bootmgr és bootmgrfw-vel nem bootol be a rendszer. Vagy a bcdedit-el kell bűvészkednem?

    Doky586
    A nagy gép amibe kerülne abban a hardverek miatt kell efi mód, csm-be nem működnek. (Tesla M40 kártya külön csak úgy működik ha csm disabled, valami címzési baromság miatt ami hasonló mint a resizeable bar) Illetve bootoláskor a speckó hardverek miatt nálam nincs kép csak miután betöltődött a windows (azaz csak az integrált videókártyán ami dsub-os és váltogatni kellene a monitorral), így gyakorlatilag a sata kábelek lehúzkodásával választok oprendszert.
    Egy projekthez kell nekem a nagy gépemre win7 de nyilvánvalóan support szerint nem működik, csm-be fekete képet kapok bootoláskor. Ha kiszedem a speckó cuccokat akkor talán menne csm-be is.

    Vintage Story PH szervere újra fut!

Új hozzászólás Aktív témák