Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • cocka

    veterán

    válasz King Unique #71717 üzenetére

    Ahhoz semmi, azt amúgy is a natúr MBR-re írtam. Azon egyszerű megfontolásból HDD esetén, hogy bár a Windózban kikapcsolható, hogy a teljes partíciót NTFS-tömörítse, ez viszont mégsem akadályozza meg a rendszert abban, hogy bizonyos fájlokat vagy mappákat a rendszerpartíción ennek ellenére automatikusan tömörítsen. Ezt akkor vettem észre, amikor bejelöltem, hogy más színnel mutassa a Total Commander a tömörítetteket. Na mondom ez aztán marha jót tesz a töredezettségnek. Nem elég hogy nonstop szemetel a C-re, még tömörítget is, aztán persze, hogy lassú. Na most 4k feletti klaszterméreteknél automatikusan tiltva van a tömörítgetés, meg se jelenik a meghajtónál se az opció.
    És a rendszerpartíció klasztermérete lehet ugyan pl. 8k-s, de ilyen esetben mindenáron darabolni akar és egy kis bootpartíciót is létre akar hozni, aminek max. 4k-s a mérete. Ha marad 4k-n a cucc, akkor valahogy képes beépíteni a bootinfót is a rendszerpartícióba és nem feltétlen hoz létre kis partíciót a bootinfóhoz.

    Erről még annyit kérdeznék, hogy MBR-nél a kis partíciónál számít, hogy FAT32 vagy NTFS? Mert egyik helyen ezt látom, másik helyen amazt.

Új hozzászólás Aktív témák