Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sgery

    őstag

    No, 2 napja felraktam a win8-at. Kivártam a végleges, aktiválható verziót, már nagyon érett egy rendszer újratelepítés sok hiba miatt. Alapból magyar verzió került telepítésre, amit telefonon aktiváltam (pontosabban felhívtam a microsoftot kódért).
    Egy Dell 5420-as notira lett pakolva.

    Véleményeim:

    + Telepítés után nagyon sok drivert magától feltett, ami win7 alatt külön telepítendő volt (wifi,hálókártya,nyomtató stb...)
    + Sokkal gördülékenyebben megy néhány dolog mint a win7 alatt volt
    Dokkolóban hever és össz. 3 kijelzőhöz van bekötve - ezek kezelése alapból úgy állítódott be, ahogy elvárható volt - a tv-n a színek és a kép sokkal szebb lett
    Mikor kiveszem a bölcsőből vagy visszateszem nincsenek gondok (eddig annyira nem szerette ezt a pakolgatást, mert külső hangkártya van, rengeteg usb/kijelző van rádugva stb... és ilyenkor pl. nem tudott alvó módba lépni, néha usb csatlakozásokat is csak újraindítás után látta stb..)
    + Meglepődve láttam, hogy intel videókarihoz már win8-as driver is van (ami rendesen beépül a windowsba (saját menüjébe)
    + Minden win7-es drivert és programot megevett eddig, semmi gond nem volt szerencsére
    + Gyorsabb lett mint eddig volt (bár lehet már a végén járt előző rendszer miatt tűnik sokkal gyorsabbnak)
    + Táblapc-n remek rendszer lesz, nagy felugró felületek (még destopon is)

    - Az új kezelő felület egyértelműen tábla pc-re lett készítve, mire pl. megtalálod a kikapcsoló gombot megőszülsz
    - Elég logikátlan elsőre a felépítés, sokakat biztos, hogy ez fog eltántorítani a használatától - ellenben tábla pc-n biztos logikus ami egérrel nem az (pl. jobbra húzva előjövő menü)
    - Eredeti start menü nem elérhető. Ez fájó pont, mert ez a metro felület teljesen felesleges asztali géphez, csak érintőkijelzős gépeknél van értelme
    - Jobb alsó sarokban lévő gomb nem látható - tehát csak az tudja hogy ott lehet destopra ugrani aki használta a win7-et
    - Hiányoznak a kirakható widgetek (óra, naptár) - tudom hogy bugos volt és itt törtek be sokan, de megoldhatták volna...

    Egyenlőre ennyi. Összességében nekem tetszik, de igazán arra várok, hogy tábla pc-be zsúlfolt i5 legyen, ami kiváltja a mostani notebook+tábla pc kombómat. Úgy minden vinni fog a piacon :)

    FurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)

Új hozzászólás Aktív témák