Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • vlevi

    nagyúr

    válasz Ribi #12864 üzenetére

    "Baromi kevés olyan weboldal van ami kihasználna értelmesen egy fullHD monitort."
    Sőt. Ami kihasználja, az már nemjó. Pont azt szeretem például a Firefoxban, hogy Ctrl+B-vel ki tudom tenni oldalra a könyvjelzősávot, ami szűkíti az oldalt. Többször nekifutottam már a krómnak, mint böngészőnek, de egyszerűen az a fél méter szélesség (23" méretben) már irgalmatlanul sok egy index, origó, ... oldalakhoz.
    Nem mellesleg ugyanígy sok (túl széles) a teljesképernős metró appokhoz is. Nem lenne ez sok, ha egy 10"-os tábla lenne.

    "Váltogatni ezek között a full képernyős alkalmazások között nem kényelmes. "
    Sőt. Szándékosan, tervezetten macerás. Igaz, hogy nem szerkesztek egyszerre hat doksit, meg hozzá képeket, és excel táblát is, de szükség van rájuk egyszerre. Ésmég a háttérben húz valami letöltés valami csíkot is, amit látni szeretnék.
    Szóval, aki dolgozik a gépével, az csak nagyon ritkán tud egyetlen alkalmazással megoldani bármilyen feladatot. Ha csak valami egyszerű szöveget ír, akkor is gyorsan szüksége lehet valami képszerkesztőre, vagy excelre, vagy akármire, amit párhuzamosan használna a worddel. Sokkal egyszerűbb alul az ikonokra bökdösni, mint allttabozni, vagy a képernő szélein pixelt vadászni, ahol vagy bejön valami (ha metrós), vagy nem (ha nem metrós, akkor nincs külön app, csak 1db desktop)
    És még ha közben nézegetem, hogy hogy áll a letöltés???

    Tegnap konkértan ez volt tegnap. Elindíottam egy letöltést firefoxból. Gondoltam, amíg megy, addíg flipperezek egyet. Hát, marha kényelmetlen volt meg-megnézegetni, hogy hol áll a feltöltés, mert mindíg ki kellett lépni a flipperből. Kettéosztani meg azért nem osztottam ketté a képernőt, mert a kettéosztásban a email futott. Kellett volna egy harmadik is, amit a metró már nem tud. Ilyenkor sokszor eszembe jut, hogy desktopon csak étvágygerjesztőnek jó ez a metró felület, mert különleges, meg ötletes, meg mittudomén, de amikor komolyabban használnád, akkor hamar falakba ütközöl. Vagy nincs rá alklamazás, vagy egyszerűen a metró korlátai miatt.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák