Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Shoeye

    csendes tag

    Sziasztok!

    3 héte szenvedek, ezért segítséget kérnék. W7 és W8 esetében is kipróbáltam, ugyan az. Vásárolt W8 Upgradet használok 64 bitest.

    Leírom a jelenséget.
    Rendesen futott a gépem, semmi gond nem volt vele. Egyik nap még használtam. Másnap reggel bekapcsolom, elindul, a W8 betöltés OK, majd a felület, és induló programok betöltése közben teljes fagyás. Vártam kicsit, de semmi. Reset gomb, semmi, kikapcsolom, majd bootolás után a következő hibaüzenet fogad, mikor a Windows-t kellene indítania:
    A Disk Read Error Occurred. Press CTRL+ALT+DEL to restart.
    Elkezdtem agyalni, Google a barátod segítségével már mindent kipróbáltam, amit lehet+ismerősök segítségével amit javasoltak, de nem oldódott meg.
    A restart után ugyan ezt írja ki.
    Ismerős javaslatára csináltam egy multibootos pendrive-ot, cd-t, azzal beléptem. Sem Linux, sem az XP nem volt jó. Látszólag betudtam lépni, de nem láttam a partíciókat. A rajta levő linux dettó.
    W7 boot lemezzel gondoltam, újra rakom. Érdekes volt a jelenség, ugyanis 1 partíciót sem láttam. Azt írta, hogy frissítés gombra klikkeljek, hogy betöltse a drivereket. De semmi. Azt gondoltam, hogy a HDD meghasalt. Ekkor vettem a WDC HDD-t. Már mindent végig agyaltam, mire egy utolsó dolog beugrott. Van egy Linux Mint DVD-m, 64 bites, bootra kiírva. Betettem a lemezt, és Live cd-ként indítottam. Minden partíciómat, minden adatomat láttam rajta. Lementettem mindent a régi HDD-ről(1 nap volt a majdnem 1 TB), az új HDD-re, meg egy külső HDD-re. Nem mertem kockáztatni az adatvesztést. Majd leformáztam a hdd-t linux alatt, W7 boot, így már látta az összes partíciót. Átpartícionáltam (töröltem az összeset, újra osztottam, de más méretben, feltelepítettem a W7-et. Összerendeztem a mentett adatokat, visszatöltöttem, W8 rá, install rá minden, tökéletesen működik. Frissítések fel, újraindít, minden Ok. Este kikapcs, reggel be, a hiba ugyan az. Linux Mint dvd be, rendszerpartíció formáz, W7 dvd be, install minden. A következő reggel indítás, a hiba ugyanaz. Linux Mint dvd be, a rendszerpartícióra azt írja ki, a Windows hibernálta azt a partíciót, mountoljam. Azzal már nem agyaltam. Van egy szabad partícióm, először gondoltam, rárakom a Mintet. Elindítottam a telepítést, az első lépésekben a Linux boot partícióját be kell állítani. Azt kezdtem el, mikor beugrott, próba szerencse. A Windows rendszer partícióra ráállok, beállítom NTFS-nek, és Windowsnak, nem formázom, le OK-zom, és kilépek a telepítőből, majd restart. Linux dvd ki, és indul a W8.
    Jelenleg minden reggel így indulok, mert csak így tudok. Ez 3 hetes kálváriám. A HDD teszteket megcsináltam, hibátlan. Egy halom más tesztet is, semmi hibakiírást nem találok. A W8 hibanaplóit átnéztem, semmi.Víruskeresés, trójai, Malware minden ok.
    Kicsi volt a konfig a melóra, most 2 napja vettem egy Asus alaplapot, +16 gb ramot. összeraktam, beállítgattam. Jelenleg IDE módba állítottam a HDD-ket. Először a hiba kiírás ugyan az volt, mint fentebb. Ma már kék képernyő, és 0x000000f hibakód, majd kiírja tegyem be az install lemezt, és javítsam. Nem csinált semmit. Tehát normálisan nem indul. Még egy dolgot észrevettem: Kikapcsolás után ha indítom, a hardver összegzésben 8,4 Gb-nak látja az 1 Tb-os HDD-t. Linux Mint dvd be, partíció beállítás: ntfs-windows, restart, és onnantól látja rendesen. A HDD-t már leteszteltem mindennel, és hibátlan. A VGA kártyát kivettem, van alaplapi is, arról is próbáltam, ugyan ez. Új alaplap, ram, hűtőventi. Lekötöttem a dvd írót, az sem változtatott rajta.Itt megállt a tudományom.
    Halk a gépem, nem csilingel semmi benne.Nem melegszik túl sem.Itt megállt a tudományom.
    Mit kéne még tennem?:) Már rohadtul unom. Ha valakinek volna valami ötlete, szívesen fogadnám.
    Köszönöm.

Új hozzászólás Aktív témák