Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • vigyori78

    őstag

    válasz Bici #44669 üzenetére

    Én mióta win8.-at illetve win8.1.-et használok kivan kapcsolva a hibernálás és tökéletesen működik a fast boot.

    A gyorsindítás használatakor a számítógép gyorsabban indul el leállítás után. Ehhez a Windows a számítógép kikapcsolásakor egy fájlba menti a rendszer-információkat. Amikor legközelebb bekapcsolja a számítógépet, a Windows nem újraindítja, hanem (a mentett rendszer-információkat használva) folytatja a számítógép futtatását.

    Hibernálás: elsődlegesen a hordozható számítógépekhez tervezett energiatakarékos állapot. Míg az alvó állapot a beállításokat a memóriába menti és kis mennyiségű áramot fogyaszt, a hibernálás elmenti a nyitott dokumentumokat és programokat a merevlemezre, majd kikapcsolja a számítógépet. A Windows összes energiatakarékos állapota közül a hibernálás használja a legkevesebb mennyiségű energiát. Laptopon akkor érdemes a hibernálást használni, ha tudja, hogy a gépet hosszabb ideig nem fogja használni, és ez idő alatt nem lesz lehetősége feltölteni az akkumulátort.

    Hibrid alvás: elsődlegesen asztali számítógépekhez tervezték. A hibrid alvás az alvó mód és a hibernálás kombinációja: a nyitott dokumentumokat és programokat a memóriába és a merevlemezre menti, majd a számítógépet energiatakarékos állapotba helyezi, hogy gyorsan folytathassa a munkát. Így ha gond van az áramellátással, a Windows a merevlemezről visszaállíthatja a munkát. Amikor be van kapcsolva a hibrid alvás, és a számítógépet alvó módba helyezi, a gép automatikusan hibrid alvás módba vált. Az asztali számítógépeken általában a hibrid alvás mód alapértelmezés szerint engedélyezve van.

Új hozzászólás Aktív témák