Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #19617792

    törölt tag

    válasz LLKobe #51857 üzenetére

    hát, a Metro felület desktopon egy lépés előre, egy hátra. fő probléma vele, hogy kötelező. és ahelyett, hogy számos hiányosságot pótolnának, koncentrálnak erre a felületre. a Windows néhány tekintetben egy elmaradott rendszer sok éves Linuxokhoz képest is. vagy legyen full-hagyományos desktop OS a Windows X, vagy full-metro, egy ilyen skizofrén maga-se-tudja-mi katyvasz csak rontja a renoméját az OS-nek.

    btw, nem mindig jobb az újabb. pl. 2016-os Chevy Camaroban 4 hengeres turbomotor is lesz. hulladék, hiába új. pont a szellemiségét veszti az autó. amcsi muscle car = nagy, gurgulázó V8, isteni hangzással.

    (#51863) King Unique: nem r=1 és hülye az, aki nem kér az új, "jobb" felületből.

    "WP-n, RT tableten jó" - "asztali oprendszerként mi a baj vele, mikor érintőképernyő hiánya esetére ott van 1-1-ben a sima desktop felület, Modern Ui-t meg nem muszáj nyomogatni??"

    telefonon, tableten azért jó, mert a nagy elemeket könnyű eltalálni, kevés gesztussal könnyű a felületen navigálni. desktopon a lóbaszó elemek helypazarlóak, egérrel gesztusvezérelni kissé kényelmetlen.
    egyébként a Modern UI-t muszáj nyomogatni, mert hiába vagy desktop, M UI ott van és nem lehet megszüntetni. példa: W7 Embedded a logouton. ééérdekes, ott miért megy az, hogy azt rakok a rendszerbe amit akarok és itt miért nem? mert user-friendly ha nem lehet állítani semmit? az nem user-friendly, hanem buta. legyen kettő mód: hülye-biztos automata telepítés, részletesen konfigolható telepítés, részletes leírásokkal menetközben.
    arról már nem is álmodok, hogy live installer legyen a Windows...

    "h "desktoposabb", egyeseknek kevésbé primitiív (ennyi erővel előbbi 2 és összes mobil OS az...) legyen a Metro, azt bezzeg senki nem tudja megmondani."

    mitől lenne desktoposabb? vess egy pillantást a KDE felületre Linuxon. na az egy mindent tudó, kényelmes, funkcionális és rendkívül testreszabható desktop felület. kezdve ezzel: értelmes multi-desktop, kurzor-követő fókusz, ablakok egymáshoz igazítása, tapasztása. vagy OSX, szintén egy sokat tudó felület.

    "sokkal gyorsabb, átláthatóbb, kényelmesebb kezdőképernyőről indítani desktop programokat, mappákat is kipakolhatsz, akár weblapokat stb., külön csoportokba rendezheted őket, gyors és kényelmes, nekem nagyon bejön. :K Sokkalta inkább, mint a hagyományos start menüben kibogarászni, lenyitogatni a mappákat..."

    még gyorsabb nem kattintva indítani bármit. Win + 1-9, Win + gépelés + enter.

    "Illetve kezdőképernyős indításnál, ok, hogy befoglalja egész képernyőt, de arra a pár másodpercre csak, amíg kimész, kikeresed és elindítod, utána rögtön visszadob asztalra. Azért nem akkora fennakadás az."

    minek foglalja el a teljes képernyőt?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák