Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • HoReSz1975

    őstag

    válasz HoReSz1975 #63552 üzenetére

    Megtaláltam a megoldást és megcsináltam, hála istennek, nem kellett a gépet újrahúzni azért, mert nem működött a gépház és a csempe felület.

    Megosztom veletek, ha már senki nem tudott nekem segíteni:

    Először is köszönjük, hogy kérdéseddel a Microsoft Community közösségét kerested fel és nagyra értékeljük, hogy megosztottad bejegyzésed a Windows 8.1 rendszereden a Gépház működési hibájával kapcsolatban.
    Átérezzük helyzeted és megértjük, hogy abszolút kellemetlen az általad leírt jelenség, így a hiba elhárításának érdekében kérjük, kövesd az alábbi lépéseket:

    A) Parancs futtatása:
    Nyomd le a Windows + X gombot, majd válaszd a Parancssor (rendszergazdai) elemet a listán.
    Írd - vagy másold - be a következő parancsot és nyomj egy Entert: Powershell -ExecutionPolicy Unrestricted Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $Env:SystemRoot\WinStore\AppxManifest.xml
    Próbáld meg újból használni a Gépházat.

    B) Ha a fenti lépés nem segít, akkor nagy valószínűséggel sérült a felhasználói profilod. Ennek érdekében hozz létre egy új Helyi fiókot parancssor segítségével:
    Nyomd le a Windows + X gombot, majd válaszd a Parancssor (rendszergazdai) elemet a listán.
    Írd be a következő parancsot net user /add [felhasználói név] [jelszó] formátumban, melyre egy példa, net user /add teszt 12345 és nyomd le az Entert.

    C) Ha létrehoztad az új felhasználó fiókot, akkor adj neki rendszergazdai jogokat a következő lépésekkel:
    Nyomd le a Windows + R billentyűt, gépeld be az netplwiz kifejezést, majd kattints az OK gombra.
    Ezt követően a Felhasználói fiókok párbeszédpanelen kattints az új felhasználói fiók nevére duplán.
    Majd az újabb panel Csoporttagság fülén tegyél jelölést a Rendszergazda elé és kattints az Alkalmaz, OK gombokra.

    D) Ha az új felhasználói fiókba átlépve megfelelően működik a Gépház, akkor másolj át minden személyes mappát és fájlt az új felhasználó fiók mappájába:
    Kattints duplán az Asztalon lévő Ez a gép ikonra, majd válaszd felül a Nézet fülön a Beállítások gombot.
    A megjelenő Mappabeállítások panelen kattints a Nézet fülre, majd jelöld be a Rejtett fájlok, mappák és meghajtók megjelenítése jelölőnégyzetet.
    Töröld a jelet Az operációs rendszer védett fájljainak elrejtése (ajánlott) jelölőnégyzetből, majd erősítsd meg ezt az Igen gombra kattintva.
    Végül kattints az Alkalmaz és OK gombokra.
    Keresd meg a C:\Felhasználók\Régi_felhasználónév mappát (a C az a meghajtó, amelyre a Windows telepítve van, a Régi_felhasználónév pedig az a felhasználói profil, amelyből fájlokat szeretnél másolni).
    Jelöld ki a mappában található összes fájlt és mappát az alábbiak kivételével, majd másold őket az újonnan létrehozott felhasználói profil mappájába:

    Ntuser.dat
    Ntuser.dat.log
    Ntuser.ini

    Fontos, ha egy levelezőprogramban e-mailjeid vannak, a régi profil törlése előtt importálnod kell az üzeneteket és a címeket az új felhasználói profilba. Ha minden megfelelően működik, a régi profilt törölheted.
    A fenti lépéseket - igaz Windows 7-re vonatkozólag, de Windows 8 és 8.1-re is értelmezendő - megtalálod a következő Sérült felhasználói profil javítása című Microsoft leírásban is.

    E) Ha minden szükséges adatot átmásoltál az új rendszergazdai jogokkal is felruházott fiókba, akkor régi felhasználói profil törölhető:
    Ehhez kattints a Beállítások, majd a Gépház elemre.
    Kattints a Fiókok, majd az Egyéb fiókok elemre.
    Majd kattints a régi fiókod nevére és válaszd az Eltávolítás gombot.
    Ha korábban Microsoft-fiókot is használtál, akkor a már meglévő Microsoft-fiókodat tudod csatolni az újonnan létrehozott helyi fiókhoz a Microsoft-fiók összekapcsolása funkcióval, melynek lépéseit a Microsoft-fiók összekapcsolása a tartományi fiókkal című cikk leírásában találod.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák