Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Morden24

    nagyúr

    válasz attila9988 #14377 üzenetére

    De ha ott vannak akkor már nincs miért küzdeniük, mivel kiírtottak minden mást, ami ebben a kategóriában létezett.

    Döntsük el, hogy kell-e vagy nem kell-e küzdenie. Te magad mondod, hogy kell neki, mert a Vista szerinted nem jól fogy. Szerinted az XP-nél is küzdenie kellett, mert azt végül "megkedveltette". Most akkor mégsem kell?

    "hívták a pingvin -t hogy segítsen"

    Szerintem a Linuxok nem Windows-helyettesítőtermékek. Amik mégis azzá próbálnak lenni, két baj van:
    1 - a linuxos kommuna elutasítása
    2 - sosem lesz Windows; akármennyire hasonlítani akar, aki Windows-t akar, annak nem lesz alternatíva, csak egy minimális kisebbségnek

    "Ez az open office -ra is igaz lehet....."

    Használtam a gépemen OO-t, Windowson, Ubuntun egyaránt. Nem mondom, hogy rossz lenne, de az Office-hoz képest nem jó. Erre lehet, mondani, hogy:

    1 - ingyen van; oké, de ameddig a homeuserek nagy százaléka warezol, addig ez mindegy
    2 - nem kell mindenkinek office-tudás; tény, a legtöbb átlagusernek a wordpad is bőven elég

    Pluszban mondanám, hogy a legtöbb open cuccnak egyszerűen béna vagy nonegzisztens a marketingje. Nem kell a szöveg, hogy "nem is kell neki", nézzük már meg a Firefox-ot, ugye.

    A tény azomban az, hogy azért nincsenek ott (mégha léteznek is) mert a gyártó rádtolja a vista -t....

    Tegyük hozzá, hogy a driverírás pénz. Egy cégnél nem úgy mennek a dolgok, hogy "jó, akkor ne írjunk hozzá". Kalkulációk tömege előz meg egy-egy döntést, ahol ki van számolva, hogy milyen döntés mennyi minusz és mennyi plusz bevétellel jár, mi mire van kihatással. Ezek sokkal komplexebb dolgok annál, mintsem ilyen jellegű tapasztalattal nem rendelkező emberek megpróbálják kielemezni, megérteni.

    "De miután már nem maradt ellenfél, nyugodtan tehettem azt, amit akarok, mert én vagyok góliát, a kis törpék meg hiába ugrálnak."

    Szar a piac. Most tulajdonképpen azt mondod, hogy a többszörös bajnok boxoló kösse hátra az egyik kezét, hogy a többieknek is jusson hely a dobogón. Ha lenne olyan alternatíva, ami olcsóbb és jobb, akkor mennének rá az emberek, mert mindenhol ez van. "Olcsóbb" van, mégsem megy a tömeg Linuxra. "Jobb" is van, mégsem megy a tömeg MAC-re.
    Tudod, ha a vásárló a hipermarketbe megy a kisközért helyett, akkor nem a hipermarket tette tönkre a kisközértet, hanem a vásárló.

    Most is próbálkozik vele.

    A vetélytársakat mindenki ki akarja nyírni. Ez nem csak az MS-re, de a sarki zöldségesre is jellemző.

    és azért csak örülünk hogy van ilyen is

    Nekem semmi bajom vele, én is használok Ubit, de nem a Win-t akarom kiváltani vele. Szerintem pont itt vannak hibás nézetek. Én nem akarok MSO helyett OO-t használni. Ha OO-t fogok használni, akkor azért fogom, mert azt akarok. Érted, mire gondolok? :)

    Az xp -mel én is. Őszintén megmondom neked, ez az első ms oprendszer amit megkedveltem.

    Na puff. Szerintem meg az első "szerethető" MS rendszer a WinME volt, a második a Vista. Ez azért leginkább tapasztalatok, ízlés és komfortérzés kérdése, szóval ebből nem fogunk vitát csinálni :)

    xp -vel venni a gépeket, még vagy 3 évig, nem is zavarna annyira az egész történet.

    De valakit zavarna. Akkor is legalább ennyien mondanák, hogy "nemár, még kéne 3 év". Az lesz az igazán kac-kac, amikor 3 év múlva meg a Vistához fog egy ugyanekkora réteg ragaszkodni, szarozni a W7-et, istenítve a "már kiforrott Vista SP2-őt".

    Te elégedett vagy vele, én nem. És sokan nem.

    Te nem vagy elégedett vele, én igen. És sokan igen.

    Sectumsempra - For Enemies

Új hozzászólás Aktív témák