Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Barthezz2

    MODERÁTOR

    válasz nova001 #22009 üzenetére

    ha külön meghajtóra rakod, akkor meg sztem ugy csináld, hogy mig felrakod az egyik op-ot addig lehuzod a másik winyót, aztán fordítva...igy biztosan nem kavar be egymásnak a 2 op, indításnál meg választasz hogy melyik winyorol bootoljon és kész. nálam jodarabig igy volt, míg volt xp-m is

    Úgy is jó, ahogy leírtad, hogy xp alól telepíted a vistát a másik meghajtóra, és akkor meg lesz boot menü, de az a 15 giga kevés lesz, én minimum 30-at adnák neki..

    rájöttem a dolgokra..., ugy van ahogy mondod, miként az a partició volt az aktív, a vista arra a meghajtóra telepítette az indítási rekordokoat, ezért vannak ott a fájlok :)

    Egy alaplemezen egy partíció aktívként történő megjelölése azt jelenti, hogy a számítógép az operációs rendszer betöltése során a betöltőt (egy operációs rendszer eszközt) azon a partíción használja.
    Ne jelöljön meg olyan partíciót aktívként, amelyen nem található meg az operációs rendszer betöltő eszköz. Amennyiben így tesz, az a számítógép leállását okozhatja.

    Nem jelölhető meg aktívként logikai meghajtó vagy kiterjesztett partíció. Kizárólag elsődleges partíció jelölhető meg aktívként.

    Egy fizikai merevlemezen csak egy partíció lehet aktív.

    Amennyiben a számítógép több merevlemezzel is rendelkezik, minden merevlemezhez hozzárendelhető egy aktív partíció. Ennek ellenére a számítógépet az alapvető kimeneti és bemeneti rendszer (BIOS) által elsőként észlelt merevlemezen lévő partíció indítja el. További információt a Microsoft informatikai szakemberek számára működtetett webhelyén talál.

    [ Szerkesztve ]

    Everybody lies.

Új hozzászólás Aktív témák