Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sigmoid

    tag

    Helló!

    Tanácsot szeretnék kérni...
    Egy viszonylag régi, de így is viszonylag erős (2 GHz-es AMD proci, 1GB RAM) notebookom van egy szégyenletes "integrált" ATI GPU-val felszerelve. Az elérhető XP-s driverekkel a 3d-s alkalmazások nagy része nem működik - pl. a Google Earth lefagy és követeli a frissítést -, a hackelt, friss driverekkel pedig a videolejátszással vannak problémák (az overlay, mint olyan lefagyasztja a gépet).

    Azért ide írok, mert a neten történő keresgélés után azt találtam, hogy Vista alatt tökéletesen működik a GPU, a frissített driver-architektúra miatt. Ezért aztán elgondolkodtam az upgrade-en, főleg hogy a Vista is túlvan már a kiadás utáni gyerekbetegségeken.

    Viszont ez a dinoszaurusz gép nem hiszem hogy alkalmas lenne az Aero használatára, meg nem is nagyon akarom leterhelni se a gépet se a pénztárcámat, így ha Vista kerül rá, az a Home Basic lesz.
    Én mindig is XP Pro-t használtam, és az a kérdésem, hogy mi az, amiben a Vista Home Basic KEVESEBB az XP Pro-nál? Mi az, ami XP Pro alatt lehetséges, Home Basic alatt nem? Pl. azt láttam, hogy a scan & fax nincs benne a Home Basicben - ez remélem nem azt jelenti hogy a scanneremet és faxomat el is felejthetem alatta... Meg duálmonitoros felállást használok, ugye ezzel nem lesznek problémáim? A hálózati beállításokkal, szolgáltatásokba való belenyúlkálással, korlátozott felhasználói fiókokkal, stb. mi a helyzet?
    Szóval mi az, amiben "Home"-abb a Vista Home Basic, mint az XP Pro?

    [ Szerkesztve ]

    ...s elindulnék Nagy Szellemként rendet rakni a világban

Új hozzászólás Aktív témák