Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sir McMonk

    aktív tag

    válasz Loretto #5573 üzenetére

    Loretto #5573: Ez hál' Istennek rendben... rövid időre visszakapcsoltam az UAC-t, és felment minden további nélkül, utána UAC megint ki.

    Más: Úgy néz ki minden napra lesz valami... :W

    A proccot egy Asetek Waterchill Power Kit-tel (1210) hűtöm. A pumpája (12V) hátlapjába egy egyszerű molex megy, s oda csatlakozik a 2 db 12 cm ADDA venti is 3 tűs csatival, továbbá van még egy USB connect is a lappal, hogy szabályozhassam on-the-fly a pumpát, meg a ventiket a saját Control Paneljéből.

    A probléma:
    Sajnos igen sokszor (mondjuk 5- ből egyszer) előfordul, hogy amikor bekapcsolom a gépet, a pumpa egy szerűen nem indul be. Nem pumpálja a vizet, de a ventik mennek, Control panel elérhető, azon a pumpa fordulatszáma az általam beállított értéken van, szal mindennek jónak kéne lenni, de mégsem megy. Ha változtatok a pumpa fordulatszámán, akkor beindul.
    A procin azért van egy kevés overclock, ezért mire a Vista teljesen a végére ér a startupnak, addigra az Asus PcProbe-ja már jelzi is, hogy kb. 50°C-os a CPU, és ilyenkor gyorsan "be kell indítanom" a pumpát ugye.

    Előfordulhat, hogy ennek köze van a Vistához (XP-nél ilyen soha nem volt), vagy egész egyszerűen csak kezd beszarni a pumpám. Vagy esetleg valami fesz beállítás nem jó, vagy sok a tuning vagy ilyesmi lehet?
    Hozzátenném, van egy 8cm-es ventim a ház hátsó falán, ami valamelyik alaplapi venticsatlakozóhoz van kötve 3 tűvel, és az sem mindig kapcsol be, hanem van, hogy ujjal be kell indítanom, és aztán szépen forog tovább... :Y

    (A kérdést felteszem persze a megfelelő helyen is, de hátha...)

    Sir McMonk

    |-GABBERS UNITE-| Traxtorm Gangstaz Allied - The Hardest RULEZ!!!

Új hozzászólás Aktív témák