Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • AtHoS

    nagyúr

    válasz mageska #13919 üzenetére

    Az a 3 partíció nagy valószínűség szerint nem "normális" elrendezéssel lett elkészítve, ami valahogy így nézne ki: 1. Elsődleges 2.Logikai 3.Logikai, ahol a 2. és 3. partíciót egy ún. Kiterjesztett partíció fogná össze.

    Olyankor szokott a nálad fellépő eset előfordulni, ha a partíciókat az XP telepítőjével hozzák létre, mivel az Elsődleges partícióként alakítja ki a vele kreáltakat. Ezzel nem is lenne baj, mivel a hőn áhított "C" partíció ilyenkor az 1. lesz.

    A probléma akkor kezdődik, mikor az "User" újra kívánja telepíteni az XP-t és a telepítővel törli az eddigi 1. partíciót, hogy nyoma se maradjon a régi rendszernek. No ekkor kezdődik a probléma, mivel szerencsétlen XP lemezkezeléséből kifolyólag ilyenkor a 2.-ból lesz az 1. partíció, tehát hiába kreáltad egyből újra a letörölt partíciót az már nem az 1. lett.

    Megoldás? Jó kérdés. Én mindenesetre a kérdéses winyó újrapartícionálása mellett döntenék (persze a raja lévő adatok elmentése előtt), mert így a későbbiekben sem kell újratelepítéskor figyelni erre a problémára. Másik megoldás, hogy egy partíciókezelő programmal elrejted azt a két partíciót, amire nem kívánod telepíteni az XP-t, majd a láthatóan maradtra újratelepíted .

    Ha XP telepítővel partícionálsz, akkor ajánlott csak az XP-nek szánt 1. partíciót létrehozni és úgy telepíteni. A maradék partíciókat az XP lemezkezelőjében szépen meg lehet csinálni Kiterjesztett-ként a maradék területet, majd erre létrehozva a kisebb Logikai területeket.

    read-only mode on the forum

Új hozzászólás Aktív témák