Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Steelmanus

    addikt

    válasz Winner_hun #33173 üzenetére

    Sajnos tevedtem Elnezest Kerek de nem jol emlekeztem, ezert bekopizom az egeszet amit regen kimasoltam valahonnan.
    Gyorsabb 2k és XP kikapcsolás
    Az ember sokszor elcsodálkozik, miért is olyan lassú a Windows XP vagy 2000 leállítása miután megnyomtuk a Számítógép Kikapcsolása gombot.
    Ilyenkor biztos azt gondoljuk, hogy a hardver tehet róla, de ez nem igaz. Valójában a gond a Windows-ban futó szolgáltatásokban rejlik, ugyanis az operációs rendszernek problémái vannak azok kikapcsolásával. Amikor a Windows nem tudja kikapcsolni azokat, megpróbálja erőszakosan kilőni őket. Ez viszont csak 20 másodperc múlva lép be.
    Ezt a 20 másodpercet meg lehet változtatni. Ahhoz, hogy megváltoztassuk ezt az időtartamot, módosítanunk kell egy Registry bejegyzést.
    A bejegyzés neve "WaitToKillServiceTimeOut" és a
    HKEY_LOCAL_MACHINE\ SYSTEM\ControlSet000\Control
    kulcsban található.
    A bejegyzés értéke eredetileg 20000. Ez az érték századmásodpercekben van megadva. Természetesen módosíthatjuk az értéket 1 századmásodpercre, de a Windows nem fog tudni megbirkózni az ilyen alacsony értékkel. Állítsuk be ezt az értéket 2000-re. Ilyen alapon a kikapcsolás időtartamát 30 másodpercről akár 7 másodpercre is le lehet csökkenteni.
    A programok gyorsabb kilövésére érdekében módosítanunk kell még két bejegyzést. A bejegyzések neve "AutoEndTasks" és "HungAppTimeout", melyek a
    [HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop] kulcsban találhatók.

    A "AutoEndTasks" értékét 0-ról állítsuk 1-re, a "HungAppTimeout" értékét pedig 5000-röl 1000-re.
    Az "AutoEndTasks" a fennakadt programok azonnali kilövését engedélyezi, a "HungAppTimeout" pedig megállapítja a megadott idő alapján, hogy egy adott program megy-e vagy fennakadt.
    A módosítások érvénybelépéséhez újra kell indítani a számítógépet..

    Tehat nem a kepen lathato WindowMetrics - onnan torold ki - hanem az egyel fejebb levo Desktop kulcsba kell beirni de azt olvashatod is.
    Megegyszer Bocsi'

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák