Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Fire/SOUL/CD

    félisten

    válasz cigam #34968 üzenetére

    Hali!

    Először is kösz a korrekciót van benne igazságod is. :R
    (Ez a HSZ kizárólag XP-re értendő)

    1. Valóban van Alaplemez(alapkötetek, amik lehetnek Elsődleges/Kiterjesztett partíció és ez utóbbin belül logikai meghajtó(k)) és Dinamikus lemez(dinamikus kötetek, amik lehetnek egyszerű, sávos, tükrözött meg talán raid5 is). Az alaplemez meg a dinamikus lemez valóban nem keverendő, bár ezt nem is állítottam.(Win2000 is támogatja a dinamikus lemezeket, de meglepő módon az XP Home nem)

    2. Az 8 megás terület az egy üres/nem particionált terület, nem pedig partíció, ez jogos meglátásod volt.

    3. Valóban a konverzióhoz van köze, de nem csak ahhoz. Ha az a rész nem létezik, akkor az XP partíció(k) létrehozásakor létrehozza. Ha létrehozza akkor érdekes módon(szektor editorral megnéztem anno az XP megjelenésekor) ezen a területen is megtalálható a kiterjesztett partícióban tárolt, a logikai meghajtók adatairól az infók, annak ellenére hogy nem kellene ott lenni semminek.

    4. Dinamikus lemezek konverziója (megfelelő szoftverrel) mindkét irányba működik, bár az XP-vel valóban csak egyirányú. A lemezkezelő tényleg alapvető dolgokra jó, minden másra valamilyen segédprogi kell. (Mellesleg utoljára DOS-os korszakban használtam MS "particionálót" az FDisk-et, azóta csak 3th part cuccokat) :DDD

    Igyekszem legközelebb pontosan fogalmazni és pl nem említem egymás mellett a partíciót meg a kötetet, bár a partíció is egy alapkötet...

    Fire.

    [ Szerkesztve ]

    Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

Új hozzászólás Aktív témák