Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz brd #50690 üzenetére

    Igen, repül az XP modern gépeken, de csak azért, mert még nem volt annyi bloattal teletéve, mint a modern WIndowsok. De valójában a mai procik, háttértárak még gyorsabb működést tudnának, de ezt nem tudja kihajtani. Így bár gyorsnak tűnik, de nem fogod megtudni, hogy a gép valójában milyen gyors.

    Továbbá meg igen, az XP kezel szálakat, de már kb. 4 szál fölött nem skálázódik jól, meg a rá írt, XP kompatiblis alkalmazások sem nagyon. Ez is probléma vele. Az ok: nem a támogatás, meg nem a biztonság, hanem mert régi, 20 éves az NT5.x kernelnek az a koncepciója, amire ráépül. Azóta a 64 bites korszakot éljük, modernebbek lettek a kernelekben az ütemezők, a kernelek tickless működésűek, stabilabbak lettek a driver modellek, bejött egy csomó új, virtualizáción és ACPI-funkciókon alapuló újítás, egy csomó új médiaformátum, protokoll, stb.. Persze, egyik-másik újítás kihekkelhető rajta, de amit ti félreértetek: attól, hogy megoldható, tegyük fel a kérdést, hogy valóban megéri-e? Mert az a hekkelő munkát egy támogatott, modern rendszerbe is beleteheted, akkor azért előrébb leszel. Ilyesmikről beszélek.

    XP egyébként megy nem csak 2-3. genes Core i-ken, hanem chipset és SATA driver függvényében 4. genes Core i-k (LGA1150) és 4. genes Xeonokon is (LGA2011), míg AMD oldalon egészen az AM3+/FM2-es foglalatig volt XP támogatás, sőt, egyes FM2+-os platfromokon is, lényegében a mostani AM4 az első, ami már egészében nem támogatott. GPU-kból meg az AMD oldalon R9-ig, NV oldalon GTX960-ig (hekkeléssel 970, 980, 980 Ti, Titan X) meg lehet oldani, de mondom: nem a teljesítmény, meg hogy tudja-e futtatni, hanem teljesítményben megéri-e. Mert attól, hogy repülni látszik, nem biztos, hogy rendesen kihajtva a modern hardver nem tudna még jobban repülni.

Új hozzászólás Aktív témák