Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz Runner_fxr #50748 üzenetére

    Nem érdemes virtuálisan XP-t futtatni. Legalábbis arra nem, amire te akarod, játékra. A játékoknak ugyanis GPU kell, azt meg a virtuális gépek nem emulálják rendesen, vagy megvalósítható ugyan PCI passthrough-val, de elég sok mindent kell a gazdagépnek támogatnia hozzá (VT-x, VT-d, BIOS support, 2 GPU), és akkor is ott leszel, ahol a part szakad, hogy a virtuális gép látni fogja ugyan a fizikai GPU-t, de olyan modern gépben, ahol ez lehetséges, abban modern GPU is lesz, amire meg XP-s driver nem lesz, így bukta ez is.

    Ha annyira XP kell, akkor telepítsd fel egy másik háttértárra rendesen, virtualizáció és emuláció nélkül, de ehhez régebbi hardver kell, amihez van XP-s driver. De még jobb lenne, ha az ilyen régi játékokat inkább Win10 alatt futtatod, és a PC Gaming Wiki oldala alapján patcheled, vagy hekkeled, hogy normálisan menjen. Pl. az NFS Underground 1 esetében vannak bugokat javító fixek (ThirteenAG's fix) és patchek (v1.4), amiket fel kell tenni.

    Sok játékon segíteni tud a kompatibilitási mód (32 bit, XP vagy Win98, hasonló opciók a futtatható fájl tulajdonságainál beállítva). Ha egy játék nem működik, akkor általános jelleggel érdemes bepróbálni belőle a GOG-os verziót, ha van olyanja, mert azok eleve patchelve vannak, meg DRM (Secure ROM és társai) eltávolítva.

Új hozzászólás Aktív témák